0
The Best Of

fudbal, drugo kolo kvalifikacija za UEFA CUP PARTIZAN-MARIBOR OBIORA ODITA & PREDRAG LAZIC BEOGRAD, 10.08.2006. FOTO: SRDJAN STEVANOVIC

VREMEPLOV: Detonacija Oditine ‘bombe’ u Tiraspolju ‘osetila’ se do Beograda! (VIDEO)

Objavljeno: 27.01.17 u 00:20

Jedan od najlepših pogodaka Partizanovih igrača u 21. veku, a možda čak i u istoriji ovog kluba.

U TOP 10 konkurenciju ulazi zasigurno. Obiora Odita nije ostavio preveliki trag u crno-belom dresu, ali će njegovi golovi protiv Dnjepra, Maribora i Šerifa, kao i akrobacije posle njih, Grobari još dugo pamtiti.

Pamtiće i njegov gol u Tiraspolju koji je trasirao Partizanu put u poslednje kolo kvalifikacija za Ligu šampiona i ne tako prijatan produžetak takmičenja u Evropi te 2005. godine.

VREMEPLOV: Ronaldo, Bartez, Leman, Gece – magistri mokrenja na fudbalskom terenu (VIDEO)

Čisto radi podsećanja, Obiore Odita je bio strelac za Partizan i u prvoj utakmici te sezone, kada je Šerif na stadionu u Humskoj odolevao do pred sam kraj, a onda Nigerijac uz pomoć ruke primirio loptu i poslao je u mrežu Moldavaca.

Sličan meč je viđen i u Tiraspolju posle sedam dana. Vermezovićev ‘parni valjak’ nikako nije mleo u skladu sa svojim nadimkom kao što je to činio u prethodnoj sezoni (igrana je osmina finala Kupa UEFA), već mu je do 72. minuta visio opstanak u Evropi. Muke već na prvom stepeniku, ali je na scenu tada stupio Obiore Odita.

SPORT FUDBAL KFALIFIKACIJE LIGA SAMPIONA PARTIZAN SERIFF Obiora Odita 27.7.2005. foto: Pedja Milosavljevic
SPORT FUDBAL KFALIFIKACIJE LIGA SAMPIONA PARTIZAN SERIFF Obiora Odita 27.7.2005. foto: Pedja Milosavljevic

Do tada usamljen u napadu Partizana, i ovog puta nije znao šta će sa loptom gotovo sam na polovini Šerifa, okružen sa nekoliko defanzivaca. Odlučio je da uđe na sve top liste najlepših golova.

Povukao je loptu ka golu, a onda spektakularnim udarcem zatresao prvo prečku, a onda i mrežu domaćeg tima. Postigao je uistinu nestvaran gol.

VREMEPLOV: I prst i verenički prsten Paula Dioga ostali su na zaštitnoj ogradi… (VIDEO)

U tom trenutku je obradovao Grobare, ali da su tada znali da će ih samo par nedelja kasnije zadesiti dve šokantne eliminacije od Petržalke na penal od Lige šampiona ili sramota protiv Makabi Petah Tikve i 2:5 u Beogradu, pitanje je koliko bi mu bili zahvalni.

U svakom slučaju, radi se o golu kojeg se itekako vredi prisetiti.

(Izvor: youtube / Grobari Belgrado)

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter