0
Ostali sportovi

BADMINTON: Srbija učestvovala na seminaru u Fođi

Objavljeno: 24.01.17 u 14:08

Posle španske Taragone i italijanske Tirenije seminar u okviru projekta koji finansira program Evropske unije ERASMUS+ s ciljem edukacije sportista i sportskih radnika na polju menadžmenta događaja održan je i u italijanskoj Fođi.

I ovoga puta srpski badminton su predstavljala dvojca reprezentativaca, Miodrag Kaličanin i Ilija Pavlović, koji je učestvovao u programu za trenere, sastavnom delu seminara u okviru ovog projekta. Njih dvojica su, inače, bili među 40 polaznika trećeg seminara koji je od 15. do 22. januara 2017. okupio predstavnike devet zemalja Portugalije, Španije, Italije, Kipra, Egipta, Alžira, Tunisa, Sirije i Srbije.

– I treći seminar je po svom sadržaju bio izuzetno bogat. Imali smo niz predavanja, interaktivnih radionica i praktičnih treninga. Bili smo smešteni na Univerzitetu u Fođi, a u okviru ostalih aktivnosti imali smo priliku da posetimo Svetilište Monte Sant Angelo koje je pod zaštitom UNESCO. Kao i u Tireniji među predavačimna bio je i David Kabeljo, predsednik Španske badminton federacije. Budući da su Mediteranske igre u Taragoni zbog loše finansijske situacije odložene za 2018. svi polaznici ovog projekta svoje teorijsko znanje će primeniti na nekom velikom sportskom događaju u ovoj godini, kazao je Miodrag Kaličanin.

Naredni, četvrti, seminar, od ukupno osam predviđenih, biće održan u Napulju u martu 2017. Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri je doprinelo učešću Miodraga Kaličanina i Ilije Pavlovića na seminaru u Fođi.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter