0
Auto Moto

IZNENAĐUJUĆE: Berni Eklston primoran da podnese ostavku na čelu F1

Objavljeno: 23.01.17 u 22:28

Izvršni direktor Formule 1 Berni Eklston rekao je danas da je primoran da podnese ostavku na tu funkciju i da će je umesto njega obavljati Amerikanac Čejz Keri.

– Više ne rukovodim Formulom 1. Moju dužnost sada obavlja Čejz Keri. Od danas sam počasni predsednik, što bi Amerikanci rekli… Ne znam, doduše, šta to uopšte znači – rekao je 86-godišnji Eklston, a prenosi nemački „Auto motor und sport“.

Eklston je rekao da će njegov posao u kancelariji od sada biti „mirniji“ i dodao da se nada da će „ponekad prisustvovati nekom gran-priju.

– Još uvek imam dovoljno novca da posećujem trke, a u Formuli 1 imam i puno prijatelja – rekao je on.

Eklston je na čelu Formule 1 bio još od 1978, a prošle godine američka kompanija Liberti medija kupila je od kompanije „CVC partners“ Formulu 1 za šest milijardi funti.

Dogovor se sastoji iz dva dela. Prva tranša odnosi se na na nabavku 18,7 odsto udela Formule 1, a ostatak od 81,3 odsto Liberti medija će steći uz odobrenje nekih regulatora, kao i Međunarodne automobilske federacije (FIA).

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter