0
Ostali sportovi

SVETSKA ANTI-DOPING AGENCIJA: Rusi se masovno dopingovali

Objavljeno: 09.12.16 u 13:50

Više od 1.000 ruskih sportista koristilo je doping pod pokroviteljstvom države u četvorogodišnjem programu od 2011, pokazali su novi izveštaji Svetske anti-doping agencije.
Završni deo izveštaja autora Ričarda Meklarena podrazumeva da su dopingovani bili učesnici koji su osvojili četiri medalje na Zimskim Olimpijskim igrama u Sočiju 2014, kao i petoro takmičara sa odličjima dve godine ranije na Igrama u Londonu.

Kako se navodi, sportisti na takav korak se nisu pojedinačno odlučili, već kao deo programa zemlje Rusije.

– Ovo je afera neviđenih razmera, sa strategijom da Rusija osvoji što više medalja, rekao je Meklaren, a prenosi Bi-Bi-Si.

Svetska anti-doping agencija je ranije tražila od Međunarodnog olimpijskog komiteta sveobuhvatnu suspenziju ruskih sportista, ali je taj zahtev odbijen.

Pojedine međunarodne federacije suspendovale su ruske sportiste sa takmičenja, pa tako atletičari nisu mogli da učestvuju na Evropskom prvenstvu i Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, a sa Paraolimpijskih igara izbačen je ceo ruski tim.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter