0
Ostali sportovi

DRAGICA ĐURIĆ: Presudila kocentracija u završnici!

Objavljeno: 04.12.16 u 20:52

Selektorka ženske rukometne reprezentacije Srbije Dragica Đurić ocenila je da je njen tim imao više koncentracije u završnici meča i da je zato pobedio Sloveniju na početku Evropskog prvenstva u Švedskoj.

– Taman kada smo mislili da smo se odlepili tri-četiri gola, već je bilo nerešeno. I da je Slovenija pobedila sa dva gola, ne bi bilo nepravedno. Imale smo, medjutim, više pribranosti, koncentracije i želje u odlučujućim trenucima. To je presudilo – rekla je Dragica Đurić posle meča, koji je Srbija dobila 36:34.

Srbiji je ovo bila prva pobeda na evropskim prvenstvima van Beograda (EP 2012) još od 2004. godine, odnosno serije od 17 poraza.

– Nisam znala za taj podatak pre utakmice, možda i bolje što je tako – rekla je selektorka. Dragica Đurić je kazala da drugi krug nije obezbeđen.

– Ima još da se igra. Slovenija je ozbiljna reprezentacija i može da iznenadi. Devojkama sam rekla da je prva sledeća utakmica jedina o kojoj razmišljamo. Slovenke su prošle, možemo još večeras da uživamo na lovorikama, ali od sutra mislimo samo na Španiju. Ako nam se ukaže šansa da ih iznenadimo, zašto da ne? – rekla je selektorka.

EVROPSKO PRVENSTVO: Srpkinje dobile komšinice na otvaranju

Najefikasnija u pobedničkom timu bila je Sanja Radosavljević sa osam golova.

– Čestitam Slovenkama. Ovo je bio jako dobar meč. Čestitam mom timu, kao i svima ostalima. Jako je važna prva pobeda na ovakvom prvenstvu. Drugi krug je mnogo bliže. Prve tri ekipe idu dalje tako da se nadam da ćemo ići dalje – rekla je ona.

Srbija sledeću utakmicu na EP igra u utorak, kada se od 18.30 sastaje sa Španijom.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter