0
Američki fudbal

NFL: Skandali drmaju ligu

Objavljeno: 03.11.16 u 18:22

U samo nekoliko dana, NFL je pretrpeo čak tri velika skandala.

Pre četiri dana, ligom je prostrujala vest da bi Ezekel Eliot, jedan od najboljih raning bekova lige, ruki u redovima Dalasa i aktuelni lider po broju pretrčanih jardi, mogao da bude suspendovan na duže, nakon što je, prema navodima, pretukao devojku. 

To se kosi sa pravilima NFL, koja je veoma striktna kada je nasilje u kući u pitanju i ne preza ni od suspenzije najvećih zvezda, što je na svojoj koži najbolje osetio Adrijan Piterson, koji je bio suspendovan na godinu dana zbog nasilja.

Drugi skandal je takođe povezan sa Eliotom, a odnosi se na komentare Brajana Baldingera, komentatora na NFL Netvorku, koji je rekao da bi „Filadelfija trebalo namerno da pokuša da povredi Eliota, ako misli da dobije meč“. Taj komentar je naišao na osudu širom lige, pa je Baldinger suspendovan na šest meseci.

Treći u nizu skandala se tiče Džoša Hafa, igrača Filadelfije, koji je uhapšen pre dva dana nakon što je vozio pod uticajem marihuane, u čijem je posedu bio. Pored toga, pronađen je i pištolj za koji nije imao validnu dozvolu (dozvole iz Teksasa ne važe van ove države), kao i pun šaržer, pa je Haf uhapšen, nakon čega je dobio otkaz u Iglsima.

Turbulentni dani u NFL…

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter