0
Ostali sportovi

FOTO: Snuker savez Srbije

SNUKER: Pobeda trostrukog šampiona Srbije u „večitom derbiju“

Objavljeno: 31.10.16 u 14:06

Marko Stoilković, trostruki uzastopni šampion Srbije u snukeru, osvojio je drugi rangirni turnir nacionalnog prvenstva u organizaciji snuker saveza Srbije. Turnir je održan tokom prethodna dva vikenda u prostorijama kluba „Snuker akademija“.

Protivnik u uzbudljivom finalu i dugogodišnji najveći rival, Saša Stojanović, sjajno je započeo meč i poveo sa 1:0 da bi zatim usledio preokret Stoilkovića i vođstvo od 2:1. Kragujevčanin Stojanović uspeo je da „ukrade“ sledeći frejm Beograđaninu  i dobro raspoložen ode na 15-minutni odmor meča koji je sudio Goran Stevelić, internacionalni sudija (kat.2). U nastavku Stoilković je podigao nivo igre na još viši nivo i sjajnom kombinacijom ofanzivnih i defanzivnih poteza dobio sledeća dva frejma za konačnih 4:2. Ovom pobedom Stoilković je opasno pripretio i poziciji br.1 nacionalne rang liste koju već nekoliko godina unazad suvereno drži Stojanović. Razlika je samo 520 poena i već na sledećem (trećem ) ovosezonskom turniru moglo bi da dođe do smene na vrhu.

Osvajač prvog rangirnog turnira, Vladan Niškić, nije ponovio iznenađenje, jer ga je u polufinalu zaustavio Stojanović sa 3:1. Stoilković je u drugom polufinalu, koje je po mnogima bio i najkvalitetniji meč  na turniru, tesno savladao sa 3:2 Marka Vukovića, bivšeg srpskog broja tri, koji se po svemu sudeći vraća u formu. Niškić je i dalje na poziciji tri a slede Marko Grbović, Igor Stefanović, Zoran Ćakić, Mladen Petković i Stefan Ćalić.

 Naredni, treći rangirni turnir održaće se 12-13. novembra u „Snuker klubu Beograd“. Nacionalni šampionat sastoji se od osam rangirnih turnira i devetog, završnog na kojem je učešće rezervisano samo za 16 najboljih igrača sa rang liste. Pobednik završnog „mastersa“  dobija titulu šampiona Srbije.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter