0
Ostali sportovi

ATLETIKA: Dudaš počeo pripreme za EP 2017. u Beogradu

Objavljeno: 26.10.16 u 11:38

Kralj bronzanih medalja i najbolji srpski desetobojac, Mihail Dudaš počeo je pripreme za učešće na atletskom spektaklu (Dvoransko Evropsko prvenstvo 2017) koji će biti održan u Kombank areni u Beogradu (3 – 5. mart 2017). Dudaš, rođen u Novom Sadu 1. novembra 1989, takmiči se u višeboju, desetoboju na otvorenom i sedmoboju u dvorani. Drži nacionalne rekorde u obe discipline.

Dudaš je sa pripremema za EP u Beogradu, gde ćemo ga gledati u sedmoboju, počeo na domaćem terenu, kod kuće u Novom Sadu, dok će decembar 2016. provesti u Južnoj Africi, gde će, kao i svake godine do sada, odraditi važan deo priprema. Mihail je na Evropskom prvenstvu 2016. u Amsterdamu zauzeo treće mesto i osvojio bronzanu medalju sa 8.153 boda, dok njegov državni rekord iznosi 8.275 bodova.

Jasno je da će Dudaš na domaćem terenu, pred svojim navijačima, učiniti sve kako bi se domogao sjajnije medalje, a to podrazumeva srebro, a možda i ono najsjajnije odličje – zlatnu medalju. Momak ima sve, ambiciju, snagu, kako onu fizičku tako i mentalnu, samopouzdanje i ono najvažnije, pobednički mentalitet. U svojim planovima Evropsko dvoransko prvenstvo podvučeno je dvaput što jasno ukazuje kakav mu je značaj dao, sa kakvim elanom će krenuti na pripreme, s kakvom ozbiljnošću, energijom i voljom. I sav njegov ego biće okrenut ispunjenju želja, da se dobro spremi i – pobedi!

– Ambicije za Evropsko dvoransko prvenstvo su velike. Pogotovo zato što je ovo prvo veliko takmičenje pred domaćom publikom. Sa takmičenjima ću početi već u januaru, kada ću pojedinačno ulaziti u formu za svaku od sedam disciplina sedmoboja.

Mihail je na Olimpijskim igrama u Riju morao da odustane od takmičenja zbog povrede lakta u toku bacanja koplja, srećom povreda je sada bolje, a koplja u sedmoboju nema.

– Tokom januara i februara dosta će nam koristiti i dvorana na Banjici kako ne bi morali da idemo na pripreme u inostranstvo već ćemo tamo raditi i usavršavati svaku disciplinu pojedinačno, rekao je Dudaš.

Dudaš nas je još od juniorskih dana navikao na sjajne rezultate koje je postizao na međunarodnoj sceni. Na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore je osvojio dve bronzane medalje, a 2011. godine u Ostravi je postavio novi lični i oborio državni rekord star 21 godinu.

Na Svetskom prvenstvu na otvorenom 2011. u Tegu zauzeo je 6. mesto u desetoboju i sa 8.256 bodova postavio novi lični i nacionalni rekord, a takođe je ispunio i A normu za Letnje olimpijske igre 2012.

Učestvovao je na Evropskom prvenstvu u Helsinkiju 2012. godine u desetoboju. U ukupnom plasmanu je zauzeo 4. mesto sa 8154 bodova. Bronzanu medalju u sedmoboju je osvojio na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Geteborgu 2013. godine postaviši novi nacionalni rekord.

Evropsko dvoransko prvenstvo u atletici biće održano od 3. do 5. marta 2017. u “Kombank areni” u Beogradu, dok će se treninzi odvijati u novoj atletskoj dvorani na Banjici.

Srbija će na EP „kraljice sportova“ ugostiti preko 1.000 atletičara iz svih zemalja Evrope i oko 10.000 navijača, koji će imati priliku da posete naš glavni grad.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter