0
Američki fudbal

NFL: Konačno Rodžers! (VIDEO)

Objavljeno: 21.10.16 u 17:37

U jednom od najvećih derbija NFL, Grin Bej je savladao Čikago rezultatom 26:10 u prvoj utakmici sedme nedelje šampionata.

Iako je igrao poprilično loše od početka sezone, Aron Rodžers, kvoterbek Grin Beja, konačno je proradio i prebacio 300 jardi – 326, da budemo precizniji, uz tri tačdaun pasa. Ipak, nije Rodžers bio glavna zvezda utakmice, pošto su Taj Montgomeri  i Devonte Adams priredili pravi mali šou. Montgomeri, inače vajd risiver, fenomenalno je zamenio povređene Lejsija i Starksa, pa je, pored 66 jardi hvatanjem lopte, imao i 60 jardi kao raning bek. Adams je na poziciji vajd risivera dogurao do 132 jarde i dva tačdauna, dok je Rendal Kob dodao jedan tačdaun, uz 95 uhvaćenih jardi.

Prvo poluvreme je bilo ispunjeno borbom, ali Grin Bej nije iskoristio dve sjajne prilike za tačdaun u prva dva drajva, pa je rezultat nakon prvog poluvremena glasio 6:3, nakon što su Pekersi pogodili dva, a Čikago jedan fild gol.

NFL: Sumnje presečene, Preskot počinje i protiv Filadelfije (VIDEO)

Nakon samo 30 sekundi treće četvrtine, Rodžers je prilikom snepa sa linije od 15 jardi bio pod pritiskom, povukao se do linije od jednog jarda od svoje end zone, što je iskoristila odbrana Bersa, Leonard Flojd je uspeo da isforsira fambl, da bi potom i došao do lopte u end zoni Grin Beja za prednost 10:6 Čikaga.

I to kao da je probudilo Rodžersa, pa je sredinom treće četvrtine u jednom sjajnom drajvu nezaustavljivo poveo napad Grin Beja, što je rezultiralo prvim od dva tačdauna Adamsa. 

Kako je Čikago morao da se osloni na trećeg kvoterbeka Meta Barklija nakon loma ruke Brajana Hojera u drugoj četvrtini, pitanje je bilo samo da li će Grin Bej uspeti da greške u napadu svede na minimum.

Rodžers je upravo to i uspeo, još dva puta je svoj tim odveo do tačdauna, pa Grin Bej ostaje u igri za plasman u plej of sa skorom 4-2, dok Čikagu sledi još jedna duga sezona nakon šestog poraza u sedam mečeva.

Naredne nedelje Grin Bej igra protiv Atlanta Falkonsa, dok Čikago dočekuje za sad jedinu neporaženu ekipu u šampionatu, Minesota Vajkingse.

(Youtube/NFL)

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

NFL, sedma nedelja

Rezultati

Petak
Grin Bej – Čikago 26:10

Nedelja
15.30 Los Anđeles – Njujork Džajants (igra se u Londonu) 
19.00 Sinsinati – Klivlend
19.00 Detroit – Vašington
19.00 Tenesi – Indijanapolis
19.00 Kanzas Siti – Nju Orleans
19.00 Filadelfija – Minesota
19.00 Majami – Bafalo
19.00 njujork Džets – Baltimor
19.00 Džeksonvil – Ouklend
22.05 Atlanta – San Dijego
22.05 San Francisko – Tampa Bej
22.25 Pitsburg – Nju Ingland

Ponedeljak
2:30 Arizona – Sijetl

Utorak
2:30 Denver – Hjuston

[/stextbox]

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter