0
Ostali sportovi

DEJAN SAVIĆ O SITUACIJI U VATERPOLU: Alarmantno i kritično

Objavljeno: 16.10.16 u 13:59

O lošoj situaciji u srpskom vaterpolu, uprkos osvojenom zlatu na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, govorili su redom Andrija Prlainović, Filip Filipović, a sada je red došao i na selektora Dejana Savića.

Savić je u intervjuu koji je dao za rođendansko izdanje Večernjih novosti rekao da je situacija i više nego teška, uprkos nestvarnim rezultatima koje reprezentacija postiže.

– Možda je igračima na neki način bilo lakše, jer su imale klupske sezone izvan zemlje, tako da nisu gledali šta se događa ovde. A ovde je situacija, koliko god je mi ulepšavali, izuzetno alarmanta i kritična, rekao je Savić.

Selektor Srbije je potom istakao šta bi moralo da bude urađeno, kako bi se situacija popravila:

– Organizacija, stručni savet moraju da naprave strategiju za naredne godine, da vidimo šta dalje.Problem je što klubovi materijalno stoje loše, što je loša infrastruktura, sistem podele sredstava, što je struka nezadovoljna, što nas deca sve više napuštaju…

Savić je izrazio zahvalnost državi na podršsci reprezentaciji, ali veruje da bez klubova nema reprezentacije:

– Dugujemo veliku zahvalnost predsedniku Nikoliću, premijeru Vučiću, ministru Udovičiću, OKS, jer su stvorili odlične uslove za finansiranje priprema reprezentacije. Ali, klubovi nemaju tu mogućnost finansiranja. S jedne strane ostvarili smo cilj, s druge je visoka cena propasti klubova. A ako klubovi nemaju budućnost, nema je ni reprezentacija, dodao je selektor Srbije.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter