0
Ostali sportovi

VESLANJE: Partizan i Iktus osvojili po dva zlata

Objavljeno: 15.10.16 u 19:42

U subotu, 15. oktobra 2016, u Novom Sadu je, u organizaciji Veslačkog klub Danubius 1885, održano poslednje zvanično veslačko takmičenje u našoj zemlji ove godine – Daljinska regata koja je okupila oko 190 veslača i veslačica iz devet klubova, osam domaćih i jednog gostujućeg – hrvatskog Iktusa iz Osijeka.

Nakon sedam zanimljivih i uzbudljivih trka na Dunavu epitet najuspešnijeg kluba pripao je Partizanu čiji su se članovi okitili sa četiri odličja, dva zlatna i po jednim srerbnim i bronzanim. Hrvatskom Iktusu sa dve najsjajnije medalje priplao je drugo mesto u generalnom plasmanu, dok je Grafičar sa po jednim zaltom i srebrom bio treći. Najviše odličja, pet, osvojio je domaćin i to četiri srebrna i jedno bronzano.

– Na našu sreću nije se obistinila prognoza da će danas u Novom Sadu duvati jak vetar. Vreme nas je poslužilo i imali smo gotovo idealne uslove za regatu. Sve trke su odrađene maksimalno korektno i kao organizatori smo presrećni zbog toga. Nakon takmičenja u klubu smo u sjajnoj atmosferi organizovali druženje uz pasulj kao tradicionalno posluženje – kazao je prvi čovek Danubiusa 1885 Petar Ibročić i dodao – Daljinska regata je ujedno predstavljala i poslednje kolo Omladinske lige Srbije u kojoj se takmiče srpski kadeti i pioniri, kao i poslednje kolo Dunavskog kupa u kojem učestvuje po dva kluba iz Srbije, Hrvatske i Mađarske – Danubius 1885. i Palić, Iktus i Vukovar, te Mohač i Baja i u kojem su se bodovali nastupi pionirskih i kadetskih četverac skulova.

U Memorijalnoj trci „Katarina Kunović“, u čast i sećanje da tragično nastradalu članicu Danubiusa 1885, trijumfovao je kadetski ženski četverac skul Iktusa koji je od Katarininih roditelja dobio poseban pehar.
– Memorijalna trka ženskih kadetskih četverac skulova „Katarina Kunović“ će postati tradicionalna i svake godine će pobednik u njoj dobijati poseban pehar. Inače, pre današnjeg početka regate u klubu smo održali ceremoniju krštenja najnovijeg čamca – četverac skula koji je u klub stigao ove godine i koji će nositi ime Katarina, u znak sećanja na tragično nastradalu veslačicu Danubiusa 1885 Katarinu Kunović. Nakon kraće ceremonije ispred klupskih prostorija kojoj je, između ostalih prisustvovala i Katarinina porodica, njene patnerke sa kojima je nekada veslala izašle su na vodu u ovom čamcu i položile buket cveća na površinu vode – istakao je Ibročić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter