0
Ostali sportovi

HOKEJ: Hokejaši Beograda nastavljaju sa humanitarnim akcijama

Objavljeno: 12.10.16 u 15:12

Hokejaški klub Beograd nastavlja svoje angažovanje u borbi protiv raka dojke, zajedno sa kompanijom Avon, fondom B92 i ambasadom Sjedinjenih Američkih Država i to već ovog vikenda, na utakmicama sa Ferencvarošem 14. ondosno Miškolcem 15. oktobra.

Naime, hokejaški klub iz prestonice će ovog vikenda odvojiti 100 dinara od svake prodate karte za mečeve sa Ferencvarošem i Miškolcem i uplatiti ih u fond za lečenje raka dojke. I ne samo to, na samom ulazu na tribine stajaće i štand kompanije Avon, na kojem će svi posetioci moći da se informišu o pregledima i prevenciji raka dojke, a na raspolaganju će im biti i opcija kupovine proizvoda od kojih 100 odsto prihoda ide u fond za lečenje ove opake bolesti.

Predsednik kluba Marko Kovačević, izrazio je veliko zadovoljstvo što Beograd ima priliku da i dalje pomaže onima kojima je to najpotrebnije.

– Nakon što smo mesec septembar posvetili deci iz Zvečanske koja će i tokom cele godine moći da prate naše utakmice, veliko mi je zadovoljstvo što naš klub ima priliku ponovo da pomogne. Oktobar je svuda u svetu posvećen borbi protiv raka dojke, pa i u Srbiji. Hokejaški klub Beograd će u nizu akcija pokušati da na što bolji način skrene pažnju javnosti na ovaj gorući problem. Naši igrači već nose roze pertle i prepoznatljivu rozu vrpcu na kacigi u svakom meču, a ovog vikenda imamo priliku još više da pomognemo. Odvojićemo 100 dinara od svake ulaznice kako bi makar malo pomogli fondove koji se bave lečenjem ove bolesti, a ni tu se nećemo zaustaviti. Rak dojke je uistinu jedan od najvećih problema u Srbiji, kada se uzme u obzir činjenica da više od 4.000 žena godišne oboli od ovog tumora! I zbog toga, zbog svih majki, zbog svih sestara, zbog svih ćerki, zbog svih žena u Srbiji naša je dužnost da damo doprinos u ovoj borbi.  Zato dođite u ledenu halu Pionir, i budite deo pobedničkog tima – rekao je Kovačević-.

Hokejaški klub Beograd će u petak od 18 časova igrati sa Ferencvarošem, dok ih u subotu u istom terminu očekuje duel sa aktuelnim šampionima Miškolcem!

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter