0
Boks

ON VIŠE NE ZNA GDE BIJE: Fjurijev stric tvrdi da se Tajson vraća u ring

Objavljeno: 10.10.16 u 14:58

Povlači se, pa se ne povlači, pa se opet povlači, pa se ipak vraća. Tako u jednoj rečenici izgleda najbizarnija pričao u svetskom boksu.

Sve je počelo pre nekoliko nedelja kada je svetski šampion objavio da mu nije do boksa, da on mrzi taj sport i da se više neće vraćati u ring. Istog dana je objavio na svom tviter profilu „da se šalio“.

Tada je već postalo jasno da se nešto čudno događa u njegovoj glavi, ali i šire, a onda se sve razjasnilo kada je stigla vest da je pozitivan na kokain.

https://hotsport.rs/2016/10/03/sizofrenija-fjuri-promenio-plocu-ipak-se-ne-povlaci/

– Manično sam depresivan. Nadam se da će me neko ubiti pre nego što sam dignem ruku na sebe. Gurnut sam na ivicu. Psihijatar mi je rekao kako imam težak oblik bipolarnog poremećaja. A sve zbog silnih sranja koja sam prošao u boksu. Da nisam hrišćanin, iste sekunde bih sam sebi oduzeo život. Svaki dan se  nadam da ću umreti. Znam da je to ružno izgovoriti kada imaš predivnu porodicu, ali ja jednostavno ne želim da živim. To mi je boks napravio, rekao je Fjuri u nedavnom intervju za „Rolling Stone“.

Kličko se već dao u potragu za novim protivnikom, digavši ruke od posrnulog šampiona, ali prema najnovijim informacijama, možda i nije nemoguće da još jednom vidimo meč koji je obeležio svet boksa u poslednje dve decenije.

Piter Fjuri, Tajsonov stric i trener je izjavio, a prenosi BBC, da je svetski prvak bolje, i da ozbiljno razmišlja o povratku treninzima i da ga očekuje na treninzima u martu ili aprilu.

Ne sumnjam da će Tajson nastaviti karijeru, rekao je on.

– Sve dok Tajson iz zdravstvenih razloga nije sposoban da se bori, titule moraju da budu slobodne. Neka se ljudi bore za njih. Međutim, smatram da i on treba da dobije šansu da kad se vrati boksu, a uveren sam da hoće, dobije priliku da se bori se za titule svetskog prvaka. Nije tajna da je Tajson teško bolestan, ima strašne psihičke probleme, ali apelujem na sve odgovorne da ga ne otpisuju. I drugi slavni sporisti u nekim trenucima svojih karijera su pali na dno, pa su se vratili, zaključuje Piter Fjuri.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter