0
Auto Moto

NIKO ROZBERG: Presrećan sam zbog pobede u Japanu!

Objavljeno: 09.10.16 u 10:59

Vozač Mercedesa Niko Rozberg rekao je da je srećan zbog današnje pobede u trci Formule 1 u Japanu i čestitao je svom timu osvajanje treće uzastopne šampionske titule u konkurenciji konstruktora.

Rozberg je pobedio danas u Japanu, ostvario svoj prvi trijumf na stazi Suzuka, deveti u sezoni, a 23. u karijeri posle kojeg je stekao 33 boda prednosti u generalnom plasmanu nad klupskim kolegom Luisom Hamiltonom.

– Ovo je bio sjajan vikend, lepo je pobediti u Japanu. Čestitam kolegama i ekipi na osvojenoj šampionskoj tituli. Sada ćemo dobro da proslavimo – rekao je Rozberg posle trke.

Rozberg se posle današnje pobede izjednačio na 12. mestu večne liste sa Nelsonom Pikeom po broju pobeda u Formuli 1. Nemac je prethodne dve trke počeo sa pol-pozicije, ali ga je oba puta pobedio Hamilton.

Do sada nijedan vozač u istoriji Formule 1 nije imao devet pobeda u jednoj sezoni a da nije osvojio šampionsku titulu. Četiri trke pre kraja Rozberg ima 313 bodova, a aktuelni svetski šampion Hamilton 280.

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan drugim mestom.

– Bilo je mnogo gužve na stazi u završnici trke, ali uspeli smo da sačuvamo gume. Uvek je pozitivno kada ste u situaciji da se trkate sa Mercedesom, a moram da zahvalim ekipi što sam osvojio drugo mesto. Luis me je napadao na kraju i drago mi je što sam se odbranio – rekao je Verstapen.

Hamilton je nekoliko krugova pre kraja pokušavao da obidje Verstapena, ali je u samoj završnici pogrešio i na kratko izleteo sa staze, pa je trku završio sa 0,7 sekundi zaostatka za Holandjaninom.

– Nikome neću otvoriti vrata i reći izvoli. Video sam da pokušava da me obidje i odmah sam zatvorio vrata. Mislim da je bio dovoljno daleko da vidi da to nameravam da uradim. Danas smo se mučili na ravnom, lako smo gubili tri desetinke – dodao je Verstapen.

Hamilton je startovao sa drugog mesta iza Rozberga, ali je loše krenuo i pao je na osmo mesto.

– Uradio sam najbolje što sam mogao s obzirom na poziciju u kojoj sam bio od početka. Daću sve od sebe u poslednje četiri trke i videćemo šta će se dogoditi. Čestitam ekipi na osvojenoj tituli konstruktora, veoma sam ponosan što sam deo nje. Zadovoljan sam što sam osvojio bodove – rekao je on.

Trostruki svetski šampion dodao je da nije siguran šta se dogodilo na startu i da će o tome razgovarati sa inženjerima, kao i da je ekipa obavila fantastičan posao.

– Velike čestitke svima u fabrikama. Tri uzastopne godine imati ovakav uspeh… Veoma sam ponosan i srećan što sam mogao da doprinesem – rekao je Hamilton.

Upitan o zaostatku od 33 boda, Hamilton je rekao da se raduje povratku kući i pripremi za narednu trku, 23. oktobra za Veliku nagradu SAD.

– Niko je obavio odličan posao, čestitam mu – naveo je Hamilton.

Četvorostruki svetski prvak Sebastijan Fetel iz Ferarija je na današnji dan na stazi Suzuka 2011. godine osvojio drugu šampionsku titulu, vozeći za Red Bul. Nemac je danas zauzeo četvrto mesto, a u završnici se žalio na gust saobraćaj i vozače koji su se slabo pomerali, a zaostajali su za jedan krug.

– Mislim da na kraju nisu uticali. Sigurno je da su me usporavali, činilo se da smo ih uvek sustizali na krivinama gde im je teško da se pomere jer nemaju gde, pa smo gubili mnogo vremena. Biće još priče o plavim zastavama, mislim da sam izgubio četiri sekunde u borbi sa Luisom, ali tako to ide. Ferari je mnogo rizikovao sa mekim gumama… Cilj je bio drugo ili treće mesto – rekao je Fetel.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter