0
Ostali sportovi

HOKEJAŠI VELIKOG SRCA: HK Beograd nastavlja sa humanitarnim akcijama

Objavljeno: 04.10.16 u 16:46

Hokejaški klub Beograd uzeo je učešće u još jednoj akciji humanitarnog karatktera. Ovog puta, hokejaši ovog kluba priključiće se globalnoj kampanji za borbu protiv raka dojke.

Saopštenje prenosimo u celosti:

„Kao što je najavljeno na početku sezone, hokejaški klub Beograd koristi svaki slobodan trenutak da se posveti humanitarnom radu, a tako će biti i ovog oktobra. Veliko nam je zadovoljstvo i čast što ćemo se ovog meseca priključiti kompaniji Avon, Fondu B92 i Ambasadi Sjedinjenih Američkih Država u kampanji za borbu protiv raka dojke. Hokejaši Beograda će u nizu akcija pokušati da na što efektniji način da skrenu pažnju javnosti na ovaj goreći problem, snažno aludirajući na sve pripadnice nežnijeg pola da vode računa o svom zdravlju i da idu na redovne kontrole.

Upravo zato, tokom celog oktobra, Beograđani će na svojim klizaljkama nositi roze pertle, dok će im se na kacigama nalaziti i prepoznatljiva roze vrpca. Planirane su još i brojne aktivnosti tokom meseca, sa kojima će javnost blagovremeno bit obaveštena.

U međuvremenu, na ulazima na tribine ledene hale Pionir, nalaziće se i info pultevi na kojima će se posetioci moći bolje da se upoznaju sa borbom protiv raka dojke, kao i načinima za otkrivanje i lečenje ove bolesti. Takođe, na pultevima će moći da se kupe specijalni proizvodi kompanije Avon, od kojih 100 odsto bruto prihoda ide za programe borbe protiv raka dojke.

Rak dojke je najčešći maligni tumor i jedan od vodećih uzročnika prevremene smrti kod žena i u Srbiji i u svetu. Prema svetskoj zdravstvenoj organizaciji, od raka dojke godišnje umre 502.000 žena u svetu. U Srbiji godišnje od raka dojke oboli približno 4000 žena, a oko 1600 i umre od ove bolesti. Kod više od polovine žena bolest se otkrije u podmakloj fazi. Otkriven u ranoj fazi, rak dojke može biti izlečiv u 90 odsto slučajeva.

Ne rizikuj, neko te voli, idi na redovne kontrole!“

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter