0
Vremeplov

VREMEPLOV: Događaj zbog kog je Bekam postao najomraženiji fudbaler na svetu (VIDEO)

Objavljeno: 28.09.16 u 00:10

Četvrtfinale Mundijala u Francuskoj 1998. godine donelo je susret Engleske i Argentine. Dva velika rivala pružila su neverovatan meč koji je obilovao uzbuđenjima, a on je „izrodio“ i jednog, kako su ga Englezi prozvali, „magarca u kopačkama“.

Engleska je zauzela drugo mesto u grupi G, pobedivši Kolumbiju i Tunis sa po 2:0, dok je poražena od pobednika grupe, ekipe Rumunije, sa 2:1. 

Argentina je, sa druge strane, Hrvatsku i Japan dobila po 1:0, dok je Jamajka prošla sa pet golova u mreži.

Susret je odigran 30. juna, a Batistuta je golom već u šestom minutu stavio do znanja da će biti zanimljivo. Englezi su napravili brz preokret. Prvo je u 10. minutu Alan Širer izjednačio, a potom je Majkl Oven doneo prednost Engleskoj šest minuta kasnije.

Prvo poluvreme je završeno 2:2, nakon Zanetijevog gola u 45. minutu.

Drugo poluvreme tek je započelo, kada je Dijego Simeone poprilično grubo startovao na Dejvida Bekama. Englez nije uspeo da se suzdrži, pa je podigao nogu dovoljno da saplete Simeonea. 

Sudija Kim Milton Nilsen iz Danske je sve video veoma dobro, pa je Bekamu bez sekunda razmišljanja pokazao put u svlačionicu.

Engleska je uspela da izdrži do kraja 90. minuta, a ni u produžecima nije bilo golova, pa su nastupili penali. 

Berti je pogodio za Argentinu, Širer za Englesku, a potom je Siman odbranio šut Ernana Krespa. Priliku da Englesku dovede u vođstvo imao je Pol Ins, ali je Karlos Roa bio uspešniji. Potom su pogađali Veron i Galjardo u Argentini, kao i Merson i Oven u Engleskoj.

U petoj seriji Roberto Ajala pogodio je za 5:4, a Dejvid Bati je podlegao pritisku, pa je Argentina prošla dalje.

To je bilo dovoljno medijima da Bekama dočekaju naslovima poput „Beck-home“, „Deset herojskih lavova, jedan glupi dečak“ i možda i najdrskiji, „Beck off“. Tog dana, pored „izdajnika“, Bekam je dobio nadimak „Magarac u kopačkama“.

Pogledajte taj istorijski trenutak, koji je od velikog igrača stvorio najomraženijeg fudbalera širom sveta:

(Youtube/ClassicEngland)

VREMEPLOV: Umrećete od smeha kada vidite najveće svetske trenere iz mlađih dana (FOTO)

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter