0
Ostali sportovi

SNUKER: Đunhuji presrećan zbog osvajanja Mastersa u Šangaju

Objavljeno: 26.09.16 u 18:55

Kineski igrač snukera Ding Đunhui rekao je da je srećan što je drugi put u karijeri osvojio Masters u Šangaju i da misli da se polako vraća u dobru formu.

Ding je juče osvojio Masters u Šangaju pošto je pobedio prvog snukeraša sveta, svetskog šampiona Britanca Marka Selbija sa 10:6.

– Osećam da sam sada tamo gde sam bio 2013. godine. Ovo je poseban turnir, traje od 2007. godine i mnogo sam ovde naučio. Uvek sam veoma srećan kada pobedim na bilo kom turniru u Kini – rekao je Ding, preneo je sajt Svetske snuker i bilijar asocijacije.

Ding (29) je postao prvi igrač koji je osvojio dva trofeja u Šangaju, a sada se na neki način revanširao Selbiju za ovogodišnji poraz u finalu Svetskog prvenstva od 14:18 u maju.

Ding je od početka vodio, sa 3:1 i 6:3, ali je Selbi uspeo da izjednači na 6:6. Kineski snukeraš je posle toga uspeo da odbije napade protivnika, veže četiri gema i pobedi.

– Razočaran sam zbog poraza, ali pre bih da izgubim od Dinga nego nekog drugog igrača ovde, posebno zbog godišnjice turnira. Ding je jedan od najboljih igrača snukera. Proživeo je mnogo emocija tokom i van takmičenja i čestitam mu što je pokazao veliki karakter – rekao je tridesettrogodišnji Selbi.

Ding je tako posle dve i po godine osvojio prvu titulu koja se boduje za svetsku rang listu, a ukupno 12. u karijeri, čim se izjednačio sa bivšim svetskim šampionom Nilom Robertsonom.

Pobedom u Šangaju Ding je za tri pozicije popravio plasman na svetskoj listi i sada je šesti igrač sveta.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter