0
Ostali sportovi

DUDAŠ POSLE ODUSTAJANJA: Srce mi se slomilo!

Objavljeno: 19.08.16 u 12:00

Srpski atletičar Mihail Dudaš povukao se sa takmičenja na Olimpijskim igrama zbog povrede lakta, saopštio je Olimpijski komitet Srbije.

Dudaš, kako se navodi, zbog povrede lakta nije bio u mogućnosti da nastavi takmičenje na Igrama u Rio de Žaneiru i nije startovao u dve poslednje discipline, bacanju koplja i trci na 1.500 metara.

Srpski desetobojac je posle osam disciplina zauzimao 14. poziciju.

– S’obzirom da nisam startovao na bacanju koplja, mnogi će se zapitati šta se desilo. Tokom takmičenja mi je lakat pravio probleme. Povredu vučem već par meseci jer sam tokom ostvarivanja norme za Olimpijske Igre u Novom Sadu zadobio ozbiljnu rupturu pripoja lakta. Sa tom povredom sam na Evropskom prvenstvu u Amsterdamu i bacao, i iskren da budem, nikome ne bih poželeo takav bol.

– Zarad uspešnije budućnosti i boljih rezultata, moj tim i ja smo odlučili da ne rizikujemo „kidanje“ lakta koje bi na kraju moglo da se završi i samom operacijom. Odluka je bila teška i moje srce se slomilo, jer je moj stav koji sam odlučio da sledim taj da više ne odustajem od desetoboja ni po koju cenu. Ovog puta je cena bila moja budućnost i tu ne želim da pravim više greške.

– Ono što zaista osećam jeste ogromna zahvalnost što sam Srbiju predstavljao na Olimpijskim igrama ponovo, što sam ove godine ostvario par zacrtanih ciljeva i što sada jasno vidim svoje korake u budućnosti koje će me, siguran sam, dovesti do novih odličja. Hvala vam svima na ogromnoj podršci i razumevanju – rekao je osvajač bronzane medalje sa EP u Amsterdamu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter