0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

HRVATSKI MEDIJI: Kako da budemo najbolji kad bežimo od najboljih? (FOTO) (ANKETA)

Objavljeno: 15.08.16 u 22:10

Vaterpolo reprezentacija Hrvatske nalazi se na stubu srama posle namernog poraza od Francuske u „B“ grupi na Olimpijskim igrama, a prstom je pokazano na slektora „barakuda“ Ivicu Tucka.

Hrvatski mediji su složni, rezultat protiv Francuske je sramota za branioca olimpijskog zlata, iako je cilj bio izbeći najbolju ekipu sveta i Evrope – Srbiju. „Komšije“ su podsetile sve ljubitelje vaterpola da su „barakude“ pre samo osam meseci u Beogradu na EP savladale „trikolore“ 20:5, sa više od 15 golova razlike, a da su sada u Riju doživele poraz. Za medije cilj nije opravdao sredstva, a prstom je upereno pravo na selektora Ivicu Tucka.

Tako Index.hr postavlja pitanje šefu stručnog štaba kako biti prvi ako bežiš od najboljih? Oni kritikuju selektora zbog poraza od autsajdera koji nije imao osvojeni bod do poslednjeg kola i konstatuju da branilac olimpijskog zlata ne sme bežati ni od jednog rivala, pa to bila i Srbija. Ivica Tucak našao se na stubu srama, a kako ovaj portal navodi, jedino ga može izvući zlatna medalja do koje će Hrvatska preko Brazila, Mađarkse/Crne Gore i Srbije, ako „delfini“ prođu Španiju i Italiju/Grčku.

FOTO: Indeks
FOTO: Indeks

Sa druge strane Sportkse novosti se nisu toliko bavile rekacijama u samoj Hrvatskoj, koliko su preneli izjave srpskih vaterpolista koji su kritikovali „komšije“. Tako je preneta izjava kapitena „delfina“ Živka Gocića koji je istakao da u meču „barakuda“ i „trikolora“ nije bilo ni „S“ od sporta.

FOTO: Sportske novosti
FOTO: Sportske novosti

– Svi su tamo odigrali čudno. Stvarno mi nije jasno. Žao mi je što je tako, jer tu nema ni ‘s’ od sporta, ali neću trošiti reči na to. Neka se time bave oni koji su to radili, to nije naša stvar – rekao je Živko Gocić.

Da li je Hrvatska postupila kukavički i da li bi Srbija savladala "komšije" u četvrtfinalu?

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter