0
Ostali sportovi

ZBOG OVOGA SE VOLE OLIMPIJSKE IGRE: Jedva ušao u finale, pa pobedio!

Objavljeno: 11.08.16 u 10:48

Kazahstan slavi sedmu medalju, drugi put u Riju sluša „Moj Kazahstane“, a prvi put se raduje zlatnoj medalji u plivanju.

Dmitri Balandin šokirao je sve i postao novi olimpijski šampion na 200m prsno! Momak na koga niko nije računao, sa najgorim vremenom u polufinalu okitio se zlatnim odličijem! S konkurencijom u vidu Japanca Vatanabea koji je u polufinalu postavio olimpijski rekord, Rusa Čupkova, i Amerikanca Prenota, koji ima najbolje vreme u ovoj godini u toj disciplini, ovaj dvadesetjednogodisnji Kazahstnac obradovao je celu naciju i pribrao srca neutralnih gledalaca.

U polufinalu je plivao 2:08.20 što je bilo, kako smo već ustanovili, poslednje vreme, samo sekund i po brže od prvog ispod crte, ali u finalu, u stazi 8., vremenom 2:07.46, iznenadio je sve i slavio u dramatičnoj trci ispred Prenota i Čupkova.

Da priča bude još lepša, ovaj momak je pre tri godine doživeo tešku povredu ligamenata kolena, ali se uz pomoć trenera Alekseja Kazakova vratio i fascinirao sve.

Pripremio: Luka Totaj

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter