4
Ostali sportovi

SADA JE VEĆ PROBLEM: Soro potpuno zaustavio ‘delfine’, Srbija još uvek bez pobede!

Objavljeno: 11.08.16 u 01:36

Vaterpolo reprezentacija Srbije poražena je u trećem kolu Olimpijskih igara u Riju od domaćina Brazila rezultatom 6:5 (0:2, 3:1, 2:0, 1:2).

Posle dva remija u dva uvodna kola, Srbiju je u trećem meču na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru dočekao domaćin Brazil pred velikim brojem vatrenih navijača. I još uvek su svetski i evropski šampioni bez pobede na turniru na kom jure prvo olimpijsko zlato.

Činilo se da su konačno ‘delfini’ počeli da pokazuju ono što zaista umeju – da igraju pravi vaterpolo kada je najpotrebnije. Na početku utakmice Srbija je zaigrala svoju prepoznatljivu odbranu i već posle uvodnih osam minuta vodila sa 2:0.

Međutim, ispalo je da je to bilo najbolje što smo od izabranika Dejana Savića videli u ovom derbiju trećeg kola. U nastavku je Brazil pokazao da ima kvalitet i da njihova jedina prednost nije samo domaći teren. Sa 3:1 u drugoj deonici i nekoliko vrlo efektnih golova izjednačili su do poluvremena na 3:3.

U istom tempu, samo sa dodatno pojačanom odbranom, nastavili su u trećem periodu kada se i razbranio Slobodan Soro na golu ‘karioka’, a njegovi saigrači u napadu su umeli da kazne srpske igrače.

Sa 2:0 rezultat je potpuno prešao na stranu Brazilaca, koji su nošeni publikom sa tribina potpuno se razigrali i u poslednjoj deonici krenuli u odbranu svog gola. U tome im je dosta pomogao Srbin na njihovom golu Slobodan Soro, koji dobro poznaje srpske šutere i uspešno je zaustavio sve njihove nalete.

Srbija je u poslednjih osam minuta stigla do izjednačenja, ali je nesrećno ili nespretnom odbranom Aleksića i Gocića Brazil dobio peterac koji je na kraju bio ključan za ishod meča.

Na kraju 2:1 za Srbiju u poslednjoj deonici i krajnjih 6:5 za Brazil koji je sebe približio, a Srbiju znatno udaljio od dobrog plasmana pred nokaut utakmice.

Srbija ima svega dva boda iz tri utakmice, a u narednom kolu će u noći između petka i subote od 3:10h igrati protiv Australije. U poslednjem kolu rival će biti Japan i ta naredna dva meča će odlučiti poziciju Srbije pred, eventualan, ulazak u borbe za medalje.

0
0

4 Komentara

  1. Omaleni i kratki igraju vaterpolo
??



    Kamerman snima njih od dole, nase od gore

.

    Bruka nikad veća

.

    Mitrović na 5:3, tri gola izvadio, moglo biti 8:3

    Naši šutevi u golmana, i neprecizni.

    Sve je u glavi.

    Rudić Soro

    0
    0
    Odgovori
  2. Dobiše nas dečaci iz Brazila:)

    Saviću neznalice.

    Od Pešte te vade klinci akademije VKP.

    Soro majstore!!!

    0
    0
    Odgovori
  3. Gledam reprizu vaterpolo. Brazilska ekipa fizički inferiorna, naši ne liče na tim jer se ta hemija pravi nije dovoljno prisustvo najboljih na svetu.

    Ili tim ima ili nema igru.

    Nikad jadnije izdanje. Svodi se na ad hok solo.

    Ovim receptom su s*ebali fudbal posle 66. Diletant trener i loša hemija i ćao zdravo.

    Zahvaljujući hemiji i igri je košarka i vaterpolo odolevali jer tamo nije bilo interesa čitaj love… A sad gašenje sporta i sportskih društava.

    Ugasite Partizan!!!

    0
    0
    Odgovori
  4. Savić i Udovičić će biti zapamćeni posle izlaska iz bazena ne po dobrom. Super botovi.
    Ko razume, zna o čemu pričam.
    Umesto naslednika jednog Šoštara, Šefika da gledamo Sora na našem golu i bez Pjetlovića, Randjelovića i Savića sa Vujasinovićem da se igramo vaterpola.
    Gledaćemo Sora koji je oteran neplaćanjem sa kombinovanim sastavom muči delfine jer Savić nema znanja. On nema kvalifikacije trenerske da bude selektor. Nešto kao Djordjević u košarci, Pikse il Dejo u fuci. Šta će nam Željko Obradović ili Vlada Vujasinović.
    Vujasinović i još pet bisera srbskog vaterpola su oterani iz Srbije. Koja sezona po redu. 20 sezona. Umesto velikih prihoda od sporta i zvanične najjače vaterpolo akademije sveta, hladan stari bazen, i za kikiriki ostajemo bez dece i struke.
    Nećemo medalju videti. Ako ne sad, dugoročno. Nije pljuvanje već poznavanje.

    Ovo je komentar od juče pre utakmice na Savićevu izjavu o sudjenju koje nikad bolje

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter