0
Ostali sportovi

OČEKIVANJA SU NAJVIŠA: Prethodnica Misije OKS otputovala za Rio

Objavljeno: 23.07.16 u 17:30

Prethodnica Misije Olimpijskog tima Srbije otputovala je danas za Rio de Žaneiro, gde će se održati Olimpijske igre.

Prve putnike za Rio, sa aerodroma Nikola Tesla, pozdravili su potpredsednik OKS Žarko Paspalj i generalni sekretar Đorđe Višacki.

– Deluje da je brzo prošlo četiri godine od Londona, ali ozbiljan olimpijski ciklus, puno rada i truda je uloženo i tu je momenat koji su i sportisti, ali i svi mi željno iščekivali. Već ostvarivanje norme je veliki uspeh za svakoga ko je to uspeo. Svima želim puno zdravlja, a siguran sam da će svako od sportista uraditi sve što može da pruži najbolje i kada bude trebalo bude i najbolji – rekao je Paspalj na konferenciji za medije.

Generalni sekretar OKS Đorđe Višacki poručio da je ponosan što je Srbija kao mala zemlja došla u poziciju da ima kvalitetan i respektabilan tim za Olimpijske igre.

– Očekivanja su najviša, ali niko od nas ko je učestvovao u procesu, niti bilo ko iz naroda, može da ima viša očekivanja od samih sportista. Na nama je sada samo da ih podržimo – naveo je Višacki.

Šampionka u streljaštvu Ivana Anđušić Maksimović, koja će nositi zastavu Srbije na svečanoj ceremoniji otvaranja Igara, istakla je da je uz osvajanje olimpijske medalje to najveća želja svakog sportiste i da je jako ponosna na sebe što je to uspela da ostvari već sa 26 godina.

– Ne mogu, a da se ne setim kako je to bilo pred London i moje prve Olimpijske igre. Sada me evo u završnici još jednog olimpijskog ciklusa. Idemo za Rijo da krunišemo ovaj četvorogodišnji period jakih i teških priprema. Nadam se da ćemo u Riju ispisati nove stranice istorije olimpizma u Srbiji – zaključila je Ivana.

Olimpijske igre u Riju trajaće od 5. do 21. avgusta.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter