0
Odbojka

FOTO: STARSPORT

MEDALJA JE TU, IDEMO PO ZLATO! Srbija posle maratona u finalu Svetske lige!

Objavljeno: 16.07.16 u 20:11

Izabranici Nikole Grbića pobedom nad Italijom posle pet izuzetno teških setova plasirali su se u finale Svetske lige u Krakovu – 23:25, 25:21, 25:23, 18:25, 15:11.

Posle osvojenog prvog mesta u grupi, Srbija je išla na drugoplasiranog iz druge grupe, a to je bila Italija sa kojom smo večeras vodili ogromnu borbu, kao i uvek kada se sastanemo sa ‘azurima’.

Italijani su bolje otvorili meč i poveli u setovima rezultatom 25:23. Odgovorili su naši odbojkaši i sa 25:21 izjednačili, a zatim u trećem setu preokrenuli i došli na korak od finala. Imala je srpska selekcija pet poena prednosti, da bi Italijani čak stigli i poveli sa 23:22, ali su naši ponovo vezali tri poena i slavili osvajanje seta sa 25:23.

I umesto da Srbija iskoristi psihološku prednost i dotuče rivala, Italijani su zaigrali moćno u četvrtom setu i brzo stigli do osam poena prednosti, a ‘orlovi’ nisu uspeli da izađu iz njihovog ritma – 25:18.

A onda se ušlo u peti set, koji uvek može da krene na bilo koju stranu. Bila je rezultatska klackalica, igralo se poen za poen, sve dok Ivović nije jednu bezazlenu loptu iz odbrane prebacio pravo u polje Italije za vođstvo od 8:7.

Zatim je Srbija osvojila najduži poen u meču u kom su obe ekipe imale po sedam ili osam napada, a onda u sledećem ‘azuri’ poslali loptu u aut za ‘plus tri’ Srbije.

Do kraja su naši momci uspešno zadržali stečenu prednosti i otišli u finale gde će sačekati boljeg iz drugog polufinala između Brazila i Francuske.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter