0
Odbojka

FOTO: STARSPORT

NIKOLA GRBIĆ: Izuzetno važna pobeda za nas, raduje igra u taj-brejku

Objavljeno: 03.07.16 u 22:11

Odbojkaška reprezentacija Srbije je pobedom nad Italijom završila prvi deo Svetske lige, a selektor Nikola Grbić bio je zadovoljan pristupom svojih izabranika.

Izabranici Nikole Grbića pobedom su završili prvi deo Svetske lige, i to nad selekcijom Italije u Teheranu rezultatom 3:2 u meču u kom su vodili sa 2:0 u setovima, dozvolili ‘azurima’ povratak u meč, a onda ipak dobili utakmicu u vrlo neizvesnom taj-brejku.

– Ovo je jako važno za nas moralno. Jako je važno završiti turnir pobedom pred odlazak na završni turnir. Odlično smo otvorili meč, prva dva seta igrali sa odličnom energijom, sa odličnim pristupom, potpuno drugačijim od onog koji smo imali juče. To je negde i bila priča u svlačionici pre početka meča, da probamo da sa jednim takvim pristupom i dobrom igrom pokažemo da je juče bio loš dan koji može svakom da se desi – rekao je Grbić.

– Italijanski trener je potom promenio više od pola ekipe i to je urodilo plodom. Ne da smo mi stali i odigrali lošije, nego su oni podigli svoj nivo igre i odveli nas u taj-brejk. Ono što me jako raduje je to da smo uspeli da se vratimo u meč i da sjajnom igrom u taj-brejku pobedimo jakog protivnika, koga ćemo verovatno sresti i u Krakov – pohvalio je svoje igrače Grbić.

Srbija je još u petak obezbedila plasman na završni turnir Svetske lige koji će se od 13. do 17. jula održati u poljskom gradu Krakovu. Pored naše selekcije, tamo će se naći i domaćin Poljska, Brazil, SAD, Francuska i Italija.

– Igraćemo protiv pet najjačih reprezentacija na svetu koje su izborile plasman na Olimpijske igre i koje su bolje rangirane od nas. Sada treba da zaboravimo sve što je bilo i da krenemo od nule i da odigramo kako smo igrali kroz celu Svetsku ligu. Nadam se da će duh ekipe da nas krasi i u Krakovu – rekao je Grbić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter