0
Auto Moto

VN EVROPE: Rozberg pobednik istorijske trke u Bakuu

Objavljeno: 19.06.16 u 17:29

Nemački vozač iz ekipe Mercedesa Niko Rozberg odbranio je pol-poziciju i ubedljivo došao do trijumfa u trci za Veliku nagradu Evrope koja se ove godine po prvi put vozila u Bakuu.

U Azerbejdžanu je danas vožena osma ovogodišnja trka karavana formule 1, a apsolutni ‘dominator’ dosadašnjeg toka sezone jeste Niko Rozberg kome je ovo bila peta pobeda, a 19. u karijeri.

Vozač Mercedesa je i juče u kvalifikacijama bio najbrži, a to je potvrdio i danas u glavnoj trci u kojoj je od početka do kraja vozio sigurno i rutinski odbranio prvo mesto.

Iza njega vodile su se veće borbe, u kojima je najuspešniji bio Sebastijan Fetel iz Ferarija probivši se do pozicije broj dva, iako je tokom trke imao problem sa kesom koja mu se uplela u točkove i umalo u motor.

Mesto na podijumu na kraju je obezbedio Serhio Perez, vozač Fors Indije koji je iza sebe ostavio Kimija Raikonena na četvrtoj, odnosno, Luisa Hamiltona na petoj poziciji.

Sledeća trka ‘najbržeg cirkusa na svetu’ voziće se za dva vikenda, tačnije, 3. jula u Austriji na stazi Red Bul ring’.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter