0
Američki fudbal

NEVEROVATNO: U Kragujevcu nema mesta za višestruke šampione

Objavljeno: 14.06.16 u 18:51

Prvi put u istoriji, petostruki šampioni Srbije u američkom fudbalu i jedan od najtrofejnijih srpskih timova, Divlji veprovi, biće domaćini van Kragujevca, pošto u svom gradu ne mogu da dobiju teren.

Oni će u meču poslednjeg kola, ugostiti ekipu Plavih zmajeva u selu Brzan, nadomak Batočine, u subotu od 15 časova.

Iako u sezoni igraju samo četiri-pet utakmica kao domaćini, imaju veliki problem da obezbede igralište, a u tri ovogodišnja duela morali su da se zadovolje prvim pomoćnim terenom stadiona „Čika Dača“, koji ne ispunjava u potpunosti zahteve najelitnijeg srpskog takmičenja. Ovoga puta ostali su uskraćeni i za njega, jer je u toku postavljanje veštačke trave. Uprkos tome što je fudbalska sezona završena, neće moći da igraju ni na glavnom terenu „Čika Dače“, jer on navodno treba da počne da se sređuje za pripreme fudbalera Radničkog 1923 za treću ligu.

– Sve što nam je potrebno je da odigramo četiri-pet utakmica godišnje na domaćem terenu. Kada god smo domaćini imamo problem, uvek je neko preči i uvek nekome smetamo. Stalno se pojavljuju novi razlozi zbog kojih nam ne daju teren. Od utakmica seniora, omladinaca, kadeta, pionira, petlića, preko turnira za školarce i revijalnih utakmica, do najnovijeg sređivanja za pripreme fudbalera za Srpsku ligu. Slična situacija i sa ostalim terenima u gradu – rekao je Nemanja Čalija, predsednik Divljih veprova.

Ponosno noseći grb Grada na svom dresu, Divlji veprovi su više nego dostojno godinama predstavljali Kragujevac duž cele Evrope, sve do Londona i finala EFAF kupa 2011. godine, ali ni to, kao ni veliki uspesi u svim kategorijama i činjenica da u gotovom svim selekcijama daju najveći broj reprezentativaca Srbije, izgleda da nisu dovoljni razlozi za čelnike Grada da im obezbede adekvatne uslove.

– Grad Kragujevac očigledno ne zanima naš problem i čelnici Grada ne žele da imaju stabilan klub koji pored dobrih rezultata broji i oko 200 članova koji su sklonjeni sa ulice i bave se sportom. Pitamo se ko vodi sport u gradu i zašto je stadion nedavno dat jednom klubu, za koji smo svedoci kakve rezultate i poslovanje pravi godinama unazad – zaključio je Čalija.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter