0
Ostali sportovi

TRKA UZ AVALSKI TORANJ: Ivana Živković i Slobodan Marinkov pobednici 6. izdanja

Objavljeno: 29.05.16 u 20:24

Pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu Grada Beograda u nedelju je održana 6. Trka uz Avalski toranj u kojoj je nastupio rekordan broj trkača.

Više od 60 takmičara u 4 konkurencije (muška, ženska, veterani i veteranke) trčalo je od prizemlja do vidikovca (575 stepenika, 136m visinske razlike).

U konkurenciji seniora najbolje vreme ostvario je Slobodan Marinkov (3:34,54), drugi je bio Radomir Razdoljac, a treći Miloš Bilić.

– Prošle godine sam zauzeo drugo mesto, a ovoga puta sam trijumfovao u ovoj jako teškoj trci. Veoma sam srećan zbog pobede i zahvalan organizatorima na dobroj trci i vrednoj nagradi. Sigurno ću učestvovati i sledeće godine – izjavio je Slobodan Marinkov, pobednik u seniorskoj konkurenciji.

index 2

U ženskoj konkurenciji trijumfovala je Ivana Živković (4:25,68), drugo mesto osvojila je Aleksandra Marinkov, a treće  Jovana Knežević.

– Ponovo sam trijumfovala u najzahtevnijoj trci na našim prostorima i zbog toga sam zadovoljna. Ova trka je još teža u odnosu na trku uz Beograđanku zbog veoma uskog stepeništa. Trka zahteva pre svega dobru mentalnu pripremu, pa tek onda i fizičku formu – rekla je Ivana Živković.

Kod veterana je pobedio Dejan Popović (4:04,20), drugo mesto pripalo je Miši Jahodi, a treće Draganu Šimiću.

Najbrža veteranka u šestom izdanju Trke uz Avalski toranj bila je Smilja Pilipović (5:17,09). Drugo i treće mesto osvojili su Snežana Kostić i Nevena Arsić Gracin.

Planeta sport je najuspešnije nagradila vrhunskom sportskom opremom NIKE. Po vrućem danu takmičari su se osvežavali RED BULL-om i Erdinger bezalkoholnim pivom, a za njihov prevoz pobrinula se Arriva.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter