2
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

‘VEČITI’ DERBI KAO NEKADA: Partizan je ponovo šampion Srbije!

Objavljeno: 25.05.16 u 20:23

U drugom meču finala plej-ofa, Partizan je slavio neizvesnu pobedu protiv Crvene zvezde rezultatom 10:9, čime je odbranio šampionsku titulu.

Prvi meč u Zvezdinom bazenu na Tašmajdanu, Partizan je dobio na krilima Draška Gogova, strelca čak sedam golova u tom susretu. Zato su crveno-beli večeras posebnu pažnju posvetili njemu, što je rezultiralo mnogo neizvesnijim susretom na bezenu na ‘Banjici’.

Zvezda je povela sa 1:0, a onda su crno-beli preokrenuli na 3:1 i činilo se da ćemo gledati reprizu prvog meča i ubedljiv trijumf Partizana. Ipak, nije bilo tako, već je Zvezda uspevala da odgovori ‘večitom’ rivalu, pre svega napadački, pa je posle efikasnog prvog poluvremena rezultat bio 6:5.

Briljirao je golman Zvezde Kralj, koji je u trećoj deonici ‘skinuo’ nekoliko čistih udaraca igračima Partizana, i tako omogućio svom timu da se potpuno vrati u meč. U poslednju deonicu ušlo se nerešenim rezultatom – 7:7.

U poslednjih osam minuta Crvena zvezda ostala je sa nekoliko igrača manje u rotaciji zbog isključenja, a izbačen je bio i predsednik Viktor Jelenić, zbog prigovora sudijama.

I zaista, sigurno će biti povika na suđenje od strane VK Crvena zvezda.

Ali, Partizan je to iskoristio i golom Jakšića došao do dva gola prednosti na dva minuta pre kraja, a iako je Zvezda uspela da smanji zaostatak i na pola minuta pre kraja imala napad za izjednačenje, pobeda, a ujedno i titula, je ipak pripala Partizanu, 27. put u istoriji.

Najefikasniji u redovima Partizana bili su Draško Gogov, Lukas Gilen, Gavril Subotić i Nikola Jakšić sa po dva postignuta gola, dok je u Zvezdi najbolji bio Ivan Rackov sa dva gola.

0
0

2 Komentara

  1. Vecu kradju u vaterpolu skoro nisam video.Sudije su sve cinile,kako bi partizan pobedio.Kod 6:5 su isterale dva igraca Zvezde i u roku od par sekundi,jos dva puta oduzimali Zvezdi loptu.Iskljucivali su Zvezdine igrace kad im se prohtelo,cak i kod kontrafaulova.Pekovica su prebijali,davili,drzali za vrat a on je dobijao iskljucenja.Ucinili su sve da Zvezda udje u zadnjih par minuta sa nekoliko igraca manje u rotaciji,koje su iskljucili do kraja.

    0
    0
    Odgovori
  2. Direktnim potomcima bludnice nece se ostvariti dugo ocekivani san, SAMPION je opet PARTIZAN-Mit ili cudo-jedini ponos i najveci brend Srbije !!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter