0
Američki fudbal

DERBI OPRAVDAO OČEKIVANJA: Veprovi stali na korak od preokreta protiv Vukova

Objavljeno: 22.05.16 u 20:59

U derbiju sezone, koji je u potpunosti opravdao očekivanja, kragujevački Divlji veprovi stali su na korak od preokreta protiv „večitog rivala“, beogradskih SBB Vukova, pa su poraženi rezultatom 42:28.

Kragujevčani su poveli snikom kvoterbeka Džejmija Blanta, ali su gosti vrlo brzo izjednačili američkom vezom Džon Uribe – Toni Vašington, pasom za 50 jardi – 7:7. U drugoj četvrtini viđeno je najviše poena. Beogradski „čopor“ je najpre preokrenuo još jednim dalekometnim pasom Uribea ka Kragujevčaninu Nikoli Simoviću koji je ponikao upravo Veprovima, da bi Blant vratio utakmicu u egal, ovoga puta pasom asistencijom za Milorada Živkovića – 14:14.

Do odlaska na odmor američki tandem iz redova Vukova još dva puta je postavljao poene na semafor, a pridružio im se i Čačanin Mihailo Josović, koji se trčanjem domogao end zone, za velikih 34:14 na poluvremenu. Međutim, domaći se nisu predavali i posle dva pasa za tačdaun Blanta ka Stefanu Đuriću i Filipu Nedeljkoviću u potpunosti su se vratili u igru pred poslednju deonicu (34:28). Imali su zatim i šansu da u potpunosti preokrenu rezultat, ali su zaustavljeni praktično na ivici end zone. To je kaznio Josović, koji je drugim tačdaunom na utakmici otklonio sve dileme oko pobednika.

NFL: I zvanično – Maršon Linč završio karijeru (VIDEO)

Ovom pobedom Vukovi su se posle pet kola osamili na liderskoj poziciji, Sportklub Prve lige Srbije, dok su Veprovi doživeli prvi poraz i pali na drugo mesto. – Kao što smo se i nadali, utakmica je bila jako neizvesna. Kragujevac je bio na izuzetno visokom nivou i ne sumnjam da ćemo se sresti u finalu. Zadovoljan sam igrom našeg napada. Osim onih „turnovera“ koje smo imali, sve je bilo kako treba. Odbrana je takođe odigrala na visokom nivou – rekao je Mladen Stojanović, kapiten i ofanzivni linijaš Vukova. Sa druge strane, Veprovi ističu da su izvukli pouke iz poraza.

– U prvom poluvremenu smo napravili niz nekarakterističnih, „glupih“, individualnih grešaka u odbrani, na koje nismo navikli. Uprkos tome, odbrana je i vraćala napad u igru, ali naš ofanzivni deo tima to nije uspeo da kapitalizuje, dok su sa druge strane Vukovi iskoristili naše greške. Drago mi je što smo u drugom poluvremenu pokazali karakter i vratili se u utakmicu. Videli smo da nisu bolji tim od nas, samo smo mi grešili, ali na kraju sve će se to zaboraviti i pamtiće se poraz – kazao je Predrag Šćekić defanzivni koordinator i lajnbeker Veprova.

[stextbox id=“hotsport_text_box“]

Kragujevac Wild Boars – SBB Vukovi Beograd 28:42 (7:7, 7:27, 14:0, 0:8) Pomoćni teren stadiona „Čika Dača“. Gledalaca: 400. Kretanje rezultata: 7:0 Džejmi Blant trčanje 1 jard, Petar Goić PAT 7:7 Džon Uribe pas 50 jardi ka Toniju Vašingtonu, Vladimir Dimitrijević PAT 7:14 Uribe pas 52 jarda ka Nikoli Simoviću, Dimitrijević PAT 14:14 Blant pas 31 jard ka Miloradu Živkoviću, Dimitrijević PAT 14:20 Uribe pas 50 jardi ka Vašingtonu, neuspešno za dva 14:27 Mihailo Josović trčanje 21 jard, Dimitrijević PAT 14:34 Uribe pas 27 jardi ka Vašingtonu, Dimitrijević PAT 21:34 Blant pas 22 jarda ka Stefanu Đuriću, Goić PAT 28:34 Blant pas 25 jardi ka Filipu Nedeljkoviću, Goić PAT 28:42 Josović trčanje 18 jardi, Vašington pretvaranje za dva

[/stextbox]

NFL: Nema praštanja, Brejdiju vraćena suspenzija! (FOTO)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter