0
Ostali sportovi

OMLADINSKA LIGA SRBIJE: Revija veslačkog podmlatka na Adi

Objavljeno: 16.05.16 u 21:55

U  organizaciji Veslačkog saveza Srbije i Veslačkog kluba Grafičar na regatnoj stazi na Adi Ciganliji održano je prvo kolo Omladinske lige Srbije, veoma značajno takmičenje za srpski veslački podmladak.

Svoje umeće prikazali su pioniri i kadeti u skifu, dubl skulu, četverac skulu, dvojcu bez kormilara, četvercu bez kormilara i četvercu sa kormilarom iz 13 srpskih klubova – Begeja 1883, Galeba, Grafičara, Danubiusa 1885, Zreneksa, Jezave, Palića, Partizana, Pirota, Save, Smedereva, Crvene zvezde, Tamiša i Čuruga.

Iako uslovi na Savskom jezeru nisu bili najidealniji srpski veslački podmladak se još jednom pokazao u lepom svetlu, a viđeno je mnogo zanimljivih i neizvesnih trka. Kada se podvukla crta epitet najuspešnijeg kluba, nakon 13 finalnih okršaja, pripao je Partizanu čiji su članovi osvojili sedam medalja, od toga četiri zlatne, dve srebrne i jednu bronzanu.

Na drugom mestu u ukupnom skoru bio je Čurug sa tri zlata, a na trećem Grafičar sa dva zlata, jednim srebrom i dve bronze. Pored ova tri kluba na pobedničkom postolju svoje predstvanike imalo je još sedam klubova i to Galeb (1 zlato – tri srebra – 1 bronza), Crvena zvezda (1– 2 – 2), Smederevo (1– 2 – 1), Palić (1– / – 1), Danubius 1885 (/ – 2 – 4), Tamiš (/ – 1 – /) i Sava (/ – 1 – /).

– Zadovoljni smo kako je protekla regata na Adi Ciganliji. Zbog nešto lošijih uslova u jednom trenutku smo prekinuli trke, a pauza je trajala 40-tak minuta. Bezbednost učesnika nam je bila na prvom mestu i ništa nismo hteli da prepustimo slučaju. Sve u svemu prvo kolo Omladinske lige Srbije proteklo je u regularnim uslovima, a bez obzira na to što su, zbog vremenskih prilika, izostali neki vrhunski rezulatati srpski veslački podmladak je pokazao da naše veslanje ne mora da brine za budućnost – kazao je Lazo Pivač, direktor Veslačkog kluba Grafičar.

Naredno, drugo, kolo Omladinske lige Srbije biće održano 18. juna u Čurugu, dok je 15. oktobra u Novom Sadu na programu poslednja regata u okviru ovog takmičenja.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter