5
Auto Moto

PLAKAO JE CEO SVET: Na današnji dan je poginuo Kišni čovek (VIDEO)

Objavljeno: 01.05.16 u 12:37

Na današnji dan se dogodila jedna od najvećih tragedija u istoriji Formule jedan.

Pre tačno 22 godine na stazi „Enco i Dino Ferari“ u Imoli poginuo je Airton Sena kada je izlazeći iz krivine Tamburelo udario u betonski zid pri brzini od 218 kilometara na sat. Dan ranije na istom mestu život je izgubio Austrijanac Ronald Racenberg.

FORMULA 1: Rozberg ponovo startuje prvi, novi maler za Luisa Hamiltona

Airton Sena rođen je u Brazilu 21. marta 1960. godine, a počeo je da vozi karting zbog problema sa kordinacijom pokreta. U Formuli jedan je debitovao 1984. godine, a iste te je na VN Monaka iza sebe ostavio Alana Prosta i bio je za petama legendarnom Nikiju Laudi. Trka je prekinuta zbog jake kiše, a Brazilac je dobio nadimak Kišni čovek.

(Izvor: YouTube/MrRally96)

Airton Sena je u karijeri zabeležio 41 pobedu i tri puta je bio šampion sveta. Na krov planete peo se 1988. godine, 1990. i 1991 godine. Stradao je 1994. godine u Imoli vozeći za Vilijams.

0
0

5 Komentara

    • Filli cisto da znas, Sumaher je bio iza Sene kada je Sena udario u zid taj udarac je snimila I kamera sa Sumaherovog bolida. Nakon prekida I dve pogibije tog vikenda trka je nastavljena I Sumaher je pobedio, a kasnije I osvojio svoju prvu titulu svetskog prvaka 94. godine vozeci za Beneton.

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter