0
Ostali sportovi

SVETSKA LIGA: Savićevi ‘delfini’ preživeli i Špance (VIDEO)

Objavljeno: 26.04.16 u 21:55

U petom kolu Svetske lige vaterpolo reprezentacija Srbije je ostvarila pobedu na gostovanju selekciji Španije rezultatom 14:13.

Srbija je zadržala maksimalan učinak u grupi C Svetske lige i posle pet odigranih duela ima 15 osvojenih bodova. Još jednom su ‘delfini’ bili bolji od Španije, ovog puta u Barseloni rezultatom 14:13 (4:3, 4:3, 1:4, 5:3).

Puleni Dejana Savića bili su vrlo efikasni u prve dve četvrtine, istina pratili su ih u napadačkom smislu i Španci, ali je posle prvih 16 minuta Srbija imala dva gola prednosti.

PRINUDNE IZMENE: Savić bio primoran da menja tim

Međutim, treća deonica u potpunosti je pripala domaćoj selekciji koja je sa 4:1 u tom delu meča preuzela vođstvo pred poslednjih osam minuta.

Međutim, i još jednom je proradio napad ‘delfina’ i sa pet postignutih golova došli su do pobede u veoma neizvesnoj završnici.

Srbiju je do pobede predvodio Stefan Mitrović sa tri gola, a po dva su postigli Filip Filipović, Slobodan Nikić i Duško Pijetlović. U selekciji Španije najefikasniji bio je Alberto Munaris sa pet golova, a po dvaput su se u listu strelaca upisali Fransisko Fernandes i Blaj Malarač.

VATERPOLO, PLEJ-OF: Partizan i Radnički u polufinalu

Srbija je ubedljivo prva na tabeli, Španija je ostala na šest, a devet bodova ima Crna Gora. koja je večeras slavila protiv Francuske sa 17:4. U narednom kolu 10. maja evropski i svetski šampioni će dočekati Crnu Goru u reprizi finala EP u Beogradu iz januara ove godine.

Ukoliko želite, možete odgledati kompletnu vrlo zanimljivu utakmicu između dva kandidata za medalju na Olimpijskim igrama:

(Izvor: youtube / rfenTV)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter