0
The Best Of

VREMEPLOV: Ne tako davno Partizanovi navijači mogli su da ostanu bez još jednog ljubimca (VIDEO)

Objavljeno: 10.03.16 u 22:05

Koliko je bilo kritično po njegov život potvrdio je kasnije i sam Almami Samori da Silva Moreira.

Osmog decembra 2008. godine igralo se četvrto kolo grupe C Lige UEFA između Sevilje i Partizana, Španci su se borili za mesto koje vodi u narednu fazu, dok je Partizan bio nadomak ispadanja i bez puno prilika da u Andaluziji obezbedi prolaz dalje.

Međutim, Slaviša Jokanović se ipak odlučio da na stadion ‘Ramon Sančez Pishuan’ izvede najjači sastav. Ali već u 4. minutu desio se sudar između Almamija Moreire i jednog igrača Sevilje, nakon čega je Partizanov ‘doktor’ pao na zemlju potpuno bez svesti.

Gotovo svi igrači su mu istog momenta pritrčali, dok neki u neverici nisu mogli ni da gledaju šta se dešava sa rukama na glavi, poput najmlađeg Adema Ljajića. Moreira je doživeo lakši potres mozga, ali je u jednom trenutku prestao da diše, jezik mu je upao u dušnik i da nije bilo pravovremene reakcije lekara iz Sevilje, mogao je da se uguši.

Samo par meseci ranije Sevilja je prošla kroz pakao kada je na istom terenu preminuo Antonio Puerta, pa su lekari u ovoj situaciji bili u punoj pripravnosti i pravovremenom reakcijom spasili život ljubimcu Partizanovog ‘juga’.

– Preneli su mi da je bilo veoma dramatično. Zvali su me čak ljudi iz Portugala, koji su mislili da sam umro. Svi su to pomislili, ali evo me opet, ne dam se! – rekao je Moreira sa osmehom kada je stigao na aerodrom ‘Nikola Tesla’ u Beogradu gde ga je dočekalo nekoliko stotina navijača Partizana.

(Izvor: youtube / Jaimepf Pf)

Sevilja je na kraju slavila sa 3:0, dva gola postigao je Luis Fabijano, u 32. minutu iz penala i 72. minutu, dok se jednom u listu strelaca upisao Renato u 46. minutu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter