0
Ostali sportovi

NHL: Ajlandersi i Bruinsi sve bliži plasmanu u plej-of (VIDEO)

Objavljeno: 09.03.16 u 11:13

Protekle noći u NHL ligi odigrano je osam duela, uz polovičan učinak domaćih i gostujućih ekipa.

Njujork Ajlandersi napravili su još jedan krupan korak ka doigravanju pobedom nad Pitsburgom na svom klizalištu rezultatom 2:1. ‘Ostrvljani’ su zabeležili četvrti uzastopni trijumf, i sada beže rivalu iz Pensilvanije pet bodova na trećem mestu divizije Metropoliten.

Oskar Tavarez doveo je Njujork u vođstvo u devetom minutu susreta iskoristivši prednost igrača na ledu. Njegov udarac zakačio je štap Brajana Dumulana i prevario golmana Mark-Andrea Flurija. Pet minuta kasnije defanzivac Kris Letang izjednačio je rezultat udarcem iz zgloba posle pasa Sidnija Krozbija. Mladi napadač Andres Li doneo je pobedu svojoj ekipi sredinom poslednjeg perioda, spretnom reakcijom posle Ledijevog udarca sa plave linije. Li je postigao 12. pogodak u sezoni, verovatno i najvažniji od starta takmičarske godine.

(Izvor: YouTube/SPORTSNETCANADA)

U derbiju divizije Atlantik Boston Bruinsi savladali su Tampa Bej Lajtingse, na gostovanju na Floridi pobedom u produžetku. Utakmica je bila tvrda, i mreže su mirovale do početka ekstra perioda. Pobedonosni pogodak za ekipu iz Masačusetsa postigao je Bred Maršan.
Reprezentativac Kanade realizovao je kontru iskoristivši sjajno dodavanje Patrisa Beržerona, i tako poravnao svoj klub na čelu divizije Atlantik sa Tampa Bejom. Maršan je postigao 34. gol ove sezone, čime je potvrdio da se nalazi u fenomenalnoj formi. Sjajni golman Bruinsa Jonas Gustafson odbranio je 42 udarca, i uz Maršana zaslužuje epitet igrača susreta.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Rezultati:

Bafalo – Njujork Rendžers 2:4
Karolina – Otava 4:3 (posle penala)
Kolumbus – Detroit 5:3
Njujork Ajlanders – Pitsburg 2:1
Montreal – Dalas 4:3 (posle produžetaka)
Tampa Bej – Boston 0:1 (posle produžetaka)
Vinipeg – Nešvil 2:4
Edmonton – San Hoze 0:3

[/stextbox]

Pripremio: Miloš Ristanović

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter