0
Ostali sportovi

NHL: Kingsi u ritmu, Vašingtonu prijaju penali (VIDEO)

Objavljeno: 08.03.16 u 11:54

Protekle noći u NHL ligi odigrano je sedam mečeva, uz četiri pobede gostujućih ekipa.

Los Anđeles Kingsi vratili su se u borbu za titulu divizije Pacifik ubedljivim trijumfom nad Vankuver Kanuksima rezultatom 5:1. ‘Kraljevi’ su do 39. pobede u sezoni stigli fantastičnom igrom u drugoj polovini susreta u ‘Stejpls Centru’. Prvi period igre protekao je bez golova, a gosti su iznenađujuće poveli golom Dena Hamhuisa u 22. minutu.

Sredinom druge trećine Dru Dauti je izjednačio rezultat posle akcije Skuderija i Kopitara. Nedugo zatim reprezentativac Slovenije se i sam upisao u strelce u situaciji sa igračem više na ledu. Kingsi su u potpunosti preuzeli kontrolu utakmice u poslednjoj trećini, kada su sa dva brza gola napravili nedostižnu prednost.

Džef Karter je iskoristio dodavanje Kopitara za vođstvo od 3:1, dok je minut kasnije Martinez asistirao Vinsentu Lekavalijeru za novi pogodak. Konačan rezultat postavio je Karter svojim drugim golom na pas Milana Lučića. Pun doprinos pobedi Los Anđelesa dao je i sjajni golman Džonatan Kvik, koji je zabeležio 21 uspešnu intervenciju.

Izvor: NHL.com

Daleko više uzbuđenja bilo je na drugom meču u Kaliforniji. Lider NHL lige Vašington Kepitolsi ostvarili su važan trijumf protiv Anahajma. Pobedu gostima iz prestonice doneo je Niklas Bakstrom, koji je realizovao poslednji penal u seriji, i tako prekinuo niz Majti Daksa od 11 uzastopnih slavlja.

Junak susreta bio je golman Kepitolsa Brejden Holtbi sa 27 odbrana, od kojih su dve u penal seriji napravile ključnu razliku za njegov tim. Na drugoj strani čuvar mreže Džon Gibson takođe je bio sjajan sa 31. odbranjenim udarcem. U regularnom delu igre Anahajm je poveo preko Rajana Geclafa već u prvom minutu. Produžetke je obezbedio Andre Burakovski na startu treće deonice.

Vašington je prvi u NHL ligi sa 102 boda, dok Anahajm sada ima samo bod prednosti u odnosu na Kingse u diviziji Pacifik.

Izvor: NHL.com

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Rezultati:

Filadelfija – Tampa Bej 4:2
Toronto – Bafalo 3:4 (posle penala)
Florida – Boston 4:5 (posle produžetaka)
Kolorado – Arizona 3:1
Kalgari – San Hoze 1:2 (posle produžetaka)
Anahajm – Vašington 1-2 (posle penala)
Los Anđeles – Vankuver 5:1

[/stextbox]

 

Pripremio: Miloš Ristanović

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter