0
Ostali sportovi

ALPSKO SKIJANJE: Eva-Maria Brem pobednica veleslaloma u Jasni

Objavljeno: 07.03.16 u 16:51

U Slovačkom ski centru Jasni na programu je bio odloženi veleslalom od petka.

U pretposlednjoj trci sezone u ovoj tehničkoj disciplini najviše uspeha imale su skijašice koje se dominirale tokom cele takmičarske godine.
Austrijanka Eva-Maria Brem slavila je u vremenu 2.30,60, i tako zabeležila drugu pobedu ove sezone (treću u karijeri). Sa novih 100 bodova učvrstila je vođstvo u plasmanu veleslaloma pred poslednje nadmetanje u Sent Moricu.

Viktorija Rebenzburg plasirala se na drugo mesto sa 27 stotinki zaostatka iza pobednice. Nemica je tako zadržala mogućnost da ugrozi Bremovu u Švajcarskoj, i preotme joj titulu najbolje veleslalomašice. Razlika u korist

Austrijanke je 52 boda, pa će Rebenzburgovoj pored trijumfa na poslednjoj trci trebati i lošiji plasman od četvrtog mesta svoje najveće rivalke.

Federika Brinjone potvrdila je da se nalazi u odličnoj formi. Italijanka je izborila još jedan plasman na podijum. Kasnila je za Bremovom 0,52 sekunde.

Lara Gut je plasmanom na četvrtu poziciju, i osvajanjem novih 50 bodova preuzela prvo mesto u generalnom poretku Svetskog kupa. Švajcarkinja je napravila krupan korak ka osvajanju Kristalnog globusa. Njena prednost u odnosu na Lindzi Von sada iznosi 22 boda, ali pošto je Amerikanka završila sezonu zbog povrede kolena otvoren joj je put ka tituli. Viktorija Rebenzburg je treća sa 994 boda.

Pripremio: Miloš Ristanović

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter