1
The Best Of

VREMEPLOV: Gol Mateje Kežmana za trofej Čelsija i proslava u čuvenoj majici (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 15.02.16 u 00:05

Žoze Murinjo je ukazao poverenje Srbinu, a on mu je uzvratio na najlepši mogući način – doneo mu je prvi trofej u Čelsiju.

Mateja Kežman je u Čelsi doveden kao surovi golgeter iz PSV Ajndhovena, u kom je postao legenda holandskog kluba, čak veća od slavnih Brazilaca Ronalda i Romarija. Osvojio je ‘Zlatnu kopačku’ Evrope i bilo je vreme da krene dalje.

Na Stamford Bridžu mu je bilo jako teško da se izbori za mesto u postavi, pored napadača kakvi su bili Didije Drogba ili Ejdur Gudjonsen. Ali snalažljivi Kežman uspeo je da zasluži priliku da se nađe na terenu u finalu Liga kupa Engleske protiv Liverpula, i to u produžecima kada se donosila odluka o pobedniku na stadionu ‘Milenijum’ u Kardifu pred 78.000 ljudi.

Tog 27. februara 2005. godine, Jon Arne Rise je postigao najbrži gol u istoriji finala ovog takmičenja, da bi Stiven Džerard autogolom ‘izjednačio’, pa je meč ušao u produžetke. Temperamentni Žoze Murinjo je isključen pre nego što su Didije Drogba i Mateja Kežman rešili meč i doneli mu prvi trofej od kako je bio na klupi ‘plavaca’.

Reklo bi se nikad lakši, ali i nikad važniji pogodak Mateje Kežmana u svojoj karijeri.

(Izvor: youtube / silentalarmactiv8)

Kasnije je Antonio Nunjez smanjio na konačnih 3:2, ali više nije bilo vremena i ispostavilo se da je Kežmanov gol Čelziju obezbedio pehar i veliko slavlje posle meča.

Poznat kao veliki vernik i patriota, Mateja Kežman je i na ovom susretu ispod dresa nosio majicu sa ikonom i natpisom ‘Srbija i Crna Gora’. Naravno da su Drogba i on bili u prvom planu prilikom proslave sa osvojenim trofejom.

0237661F0000044D-0-image-a-5_1425116122578

0
0

1 Komentara

  1. Jedan je brat Mateja Kežman!

    Srbija!

    Vole te Grobari!!!

    Kao da je juče bilo on sa 17 na predstavljanju igrača Partizana. Klinac a sija mu u očima. Pomislio ovaj će da pokida. Tako i bi.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter