4
Ostali sportovi

SAOPŠTENJE VK CRVENA ZVEZDA NAKON DRAKONSKE KAZNE: Da li su sudije vidovite?

Objavljeno: 01.02.16 u 13:52

Vaterpolo klub Crvena zvezda se, nakon kazne koja je izrečena zbog nastupa igrača koji na to nisu imali pravo, oglasio saopštenjem, koje prenosimo u celosti:

Poštovani,

BVK Crvena zvezda ovim putem želi da upozna domaću i sportsku javnost sa novonastalom situacijom, povodom kažnjavanja kluba od strane UO Triglav Regionalne lige, kao bi se stavila tačka na neke spekulacije.

BVK Crvena zvezda je uredno prijavila i registrovala igrače, Filipa Kljajevića, Dragana Draškovića i Srđana Aksentijevića, a sve to izvršeno je po pravilniku krovne organizajije LEN i VS Srbije. BVK Crvena zveda kažnjena je po pravilniku o „obavezi nastupa“, Propozicija TRVL, član 2, a po tački 2.5, koja kaže:

– U slučaju odustajanja ekipe s pojedine utakmice, klub će se kazniti oduzimanjem 6 (šest) bodova i novčanom kaznom od 5.000 evra, a protiv kluba i odgovorne osobe biće pokrenut disciplinski postupak.

Ekipa BVK Crvene zvezde se uredno pojavila pred utakmicu u Kragujevcu, ali na Tehničkom sastanku koji je bio održan sat vremena pre početka utakmice, sudijski par iz Crne Gore , po usmenom nalogu Povereništva za takmičenje iz Splita nije hteo sudi pomenutu utakmicu. Ista je uredno odigrana sa sudijskim parom iz Srbije i Crvena zvezda je dobila utakmicu rezultatom 8:5.

Što se tiče utakmice između Vojvodine i Crvene zvezde u Novom Sadu, koja je trebala da se igra po rasporedu 31.01.2016. godine sa početkom u 17.30 časova, dužni smo da obavestimo javnost, da je sudijski par iz Hrvatske na tehničkom sastanku pred utakmicu napravio i potpisao zapisnik u 17.00 časova, sa naznakom da utakmica nije odigrana.

Pitamo se, jesu li sudije iz Hrvatske vidovite i imaju li sposobnost predviđanja budućnosti, jer nam nije jasno kako su pola sata pre početka utakmice znali da ona nije odigrana?

Utakmica između Vojvodine i Crvene zvezde, uredno je počela na vreme, u 17.30 časova, ali smo bili primorani da angažujemo sudijski par iz Srbije, jer su arbitri iz Hrvatske brzinom svetlosti, a po telefonskoj konsultaciji sa Povereništvom za takmičenje i nama nepoznatom osobom, u 17.00 časova, što znači pola sata pre zvaničnog početka iste, napustili bazen u nepoznatom pravcu.

Utakmica je završena tesnom pobedom Crvene zvezde 10:9, a VK Vojvodina, kao i VK Radnički u prvoj utakmici, nije imao primedbe na sastav Crvene zvezde

Nadamo se da će gospoda iz UO Triglav Regionalne lige, od koje BVK Crvena zvezda nije dobila ni evro i koja nema nikakav takmičarski značaj, jer nema prohodnosti ka Ligi šampiona i Ligi Evrope, poštovati Pravilnike koje su sami napisali, kao i Pravilnike LEN i VS Srbije, što su u obavezi.

Napominjemo da BVK Crvena zvezda plaća sama sve troškove, učestvovanja u TRIGLAV REGIONALNOJ VATERPOLO LIGI i nejasno nam je kako je jedna jaka firma, u ovom slučaju TRIGLAV OSIGURANjE, sponzor lige, da BVK Crvena zvezda nema od sponzorstva ništa, a pritom je u obavezi da ih reklamira, stoji u saopštenju crveno-belih.

0
0

4 Komentara

  1. Welcome
    U najveci klub na Balkanu!!!
    Nadam se da cesh biti dostojan grba koji cesh nositi!!!
    Da do godine budesh stub odbrane u Ligi Shampiona sa Crvenom Zvezdom

    0
    0
    Odgovori
  2. Gospoda iz VK CZ su ovoga puta bas preterala. Zakon i pravila postoje da bi se postovali. Muljanje moze da prodje u a Srbiji gde politicari stite najvece ali van granica nasr zemlje to ne prolazi. I nije posteno sto hoce i ostale nase klubove da povuku sa sobom u blato

    0
    0
    Odgovori
  3. kad procitas saopstenje i za svaki slucaj ga procitaj ponovo da bi razumeo i shvati kako funkcionise, radi i razmislja jedan od klubova sdcz ( mozda to i nije klub sdcz jer na grbu stoju VKCZ a u tekstu BVKCZ , sto do skora … tri i po dodine nesto slicno i bese sa kkcz a tamo je i adresa bila sporna) . ljudi u i oko zvezde u skladu kako se u Srbiji tretiraju : DA SU STAVLJENI MIMO SVAKOG ZAKONA NA TERENU I VAN NJEGA … tako se i ponasaju … posle ovog saopstenja … zasto se BVKCZ u opste prijavila za bili kavo regionalno takmicenje … ako se igra mimo pravila i propise … koja sdcz i njeni klubovi … uzivaju u Srbiji ?! u celoj ovoj BRUKI i SRAMOTI od pokazivanje moci i drskosti … vise brine ponasanje vk radnickog i vk vojvodine … zar oni moraju da se ponasdaju i igraju po propozicijama-pravilima zvede … ili to neko kao u kosarci i fudbalu diktira … da imamo zvezdine lige … u svim sportovima. pa mozda i nije lose …?! covic zaduzen za kosarku ; trzic za fudbal; jelenic za vaterpolo … nilina Bozja … to ce narod Srbije manje da kosta od ovog sada nametnutog haraca : JEDAN KLUB = JEDNA DRZAVA … imali smo priliku to i da vidimo … u drzavnoj razmeni zvezdinih dresova .

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter