0
Ostali sportovi

ALPSKO SKIJANJE: Nezaustavljivi Kristofersen

Objavljeno: 27.01.16 u 12:49
Henrik Kristofersen potvrdio je da se nalazi u šampionskoj formi.
 

 
Norvežanin je pred više od 50 hiljada gledalaca, u tradicionalnoj noćnoj trci slaloma u Šladmingu, ostvario novu, šestu pobedu u Svetskom kupu ove sezone. Kao i pre dva dana u Kicbilu, Kristofersen je do trijumfa stigao sjajnom drugom vožnjom.
 
U konkurenciji 83 takmičara bio je najbolji u vremenu 1.42,20, i tako ponovo nadmašio svog najvećeg rivala Marsela Hiršera za 0,61 sekundu.
 
Austrijanac bi mogao da ponese epitet junaka dana, jer je u drugoj trci napravio neverovatan pomak od 20 mesta. Ipak, Hiršeru će to biti slaba uteha pošto zaostaje za Kristofersenom 180 bodova u ukupnom poretku slaloma. Ruski predstavnik Aleksandr Horošilov popeo se na najnižu stepenicu podijuma.
 
– Kada sam pre izlaska na drugu stazu saznao da je Austrijanac i dalje u vođstvu priznajem to je bilo malo uznemiravajuće. Ali, znao sam ako odskijam bez većih grešaka da ću preuzeti lidersku poziciju. Donji deo staze bio je prilično dobar. Morao sam da pritiskam do kraja, izjavio je Kristofersen za ‘FIS’.
 
Nemci Dominik Štele i Fric Doper zaključili su plasman prvih 5. Predstavnici Nemačke ipak neće zadovoljni napustiti Šladming, jer je vodeći nakon prve trke Feliks Nojrojter izleteo sa staze u drugoj.
 
Hiršer je na kraju preuzeo vođstvo u generalnoj klasifikaciji Svetskog kupa sa 969 bodova, i time sebi otvorio put ka petom uzastopnom osvajanju Kristalnog globusa.
 
Pripremio: Miloš Ristanović
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter