0
Ostali sportovi

EP U VATERPOLU: Devojke nisu uspele… (FOTO)

Objavljeno: 19.01.16 u 18:56

Ženska vaterpolo reprezentacija poražena je of Francuske u odlučujućem meču za plasman u dalji tok Evropskog prvenstva u vaterpolu – 7:6 (3:2, 0:0, 1:3, 2:2). 

U veoma uzbudljivom meču, ekipa Francuske je ušla nešto bolje, tako da je povela sa 2:0, ali je Lara Luka, inače najmlađa igračica šampionata, donela totalni preokret.

Prvo je Ivana Ćorović smanjila na 2:1, da bi do kraja prve četvrtine Lara Luka  sa dva gola dovela Srbiju u prednost od 2:3.

Druga deonica prošla je bez golova, uz par dobrih šansi, da bi početkom treće četvrtine Žeraldin Maje izjednačila.

Do sledećeg gola čekalo se nekoliko minuta – u toku je bio peti minut treće četvrtine, kada je Marion Tardi pogodila za 4:3. 

srbija-francuska-zene-497

Na 27 sekundi do kraja trečeg perioda, Jelena Vuković je sa sedam metara, snažnim udarcem donela još jedno poravnanje, ali je Aurora Sakre sekund pre kraja ipak Francuskoj donela prednost – 5:4.

Luis Gije je, početkom poslednjih osam minuta, postigala gol sa pet metara, i tako Francuskoj donela dva gola prednosti, a Mikaela Jaškova je potvrdila trijumf u sledećem napadu.

Do kraja meča, hrabra igra Srbije donela je još dva gola, ali Bolgarka Rudić i Lara Luka samo su ublažile poraz.

srbija-francuska-zene-500

Ranije danas Nemačka je sa 20:9 pobedila Hrvatsku, dok je Italija sa 9:8 savladala Španiju u borbi za prvo mesto u Grupi B.

Vaterpolistkinje Srbije igraće za deveto mesto s reprezentacijom Portugala.

Italija je zauzela prvo mesto u Grupi B s maksimalnim učinkom, pa će se u četvrtfinalu sastati sa Grčkom, Španija je druga sa četiri pobede i jednim porazom, te u narednoj fazi igra protiv Rusije. Selekcija Francuske zauzela je treće mesto, pa će u četvrtfinalu igrati protiv Madjarske, a četvrtoplasirane Nemice sastaće se sa Holandijom.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

EP Vaterpolo

Rezultati

Muškarci – Četvrtfinale

Turska – Francuska 9:14
Gruzija – Holandija 15:16
18.45 Italija – Crna Gora 
20.15 Mađarska – Hrvatska

Žene – 5. kolo

Grupa B
Hrvatska – Nemačka 9:20
Italija – Španija 9:8
Francuska – Srbija 7:6

Tabela

Italija 15
Španija 12
Francuska 9
Nemačka 6
Srbija 3
Hrvatska 0

[/stextbox]

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter