0
Ostali sportovi

BIĆEMO PRAVA SILA U RIJU: Broj takmičara na OI samo raste

Objavljeno: 19.01.16 u 14:32

BEOGRAD – Olimpijski tim Srbije za Igre u Rio de Žaneiru trenutno broji 73 člana, konstatovano je na sednici Izvršnog odbora Olimpijskog komiteta Srbije.

U odnosu na prethodnu sednicu tim je jači za tekvondistkinju Tijanu Bogdanović, koja je olimpijsku vizu izborila na Evropskim kvalifikacijama u Istanbulu, jednu mušku kvotu za drumsku trku koja je dobijena od Međunarodne biciklističke federacije, a normu je ispunio i hodač na 50 kilometara Nenad Filipović, na osnovu izmenjenih kriterijuma Međunarodne atletske federacije.

Na osnovu prethodno usvojenih kriterijuma za „Olimpijsku kategorizaciju“ koja važi od 1. januara 2016, Izvršni odbor OKS usvojio je listu kategorisanih sportista u individualnim sportovima, kao i listu kategorisanih timova.

Ujedno, usvojen je i Plan finansiranja olimpijskih programa u 2016. godini, u skladu sa opredeljenim sredstvima Ministarstva omladine i sporta.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter