0
Ostali sportovi

FOTO: Facebook

SNUKER: ‘Raketa’ u pogonu

Objavljeno: 17.01.16 u 23:37

Veliki as snukera Roni O’Saliven nalazi se na pragu osvajanje šeste Masters titule. Po završetku prve sesije finala u dvorani Aleksandra Pala’s u Londonu, popularni igrač sa nadimkom ‘Raketa’ vodi protiv Barija Houkinsa rezultatom 7-1 u frejmovima (partijama).

O’Saliven, koji je do finala savladao sve same svetske šampione Marka Vilijamsa, Marka Selbija i vladajućeg Stjuarta Bingama, ‘plesao’ je oko stola i u svom prepoznatljivom ritmu nije ostavljao nikakvu šansu protivniku. U trećem frejmu ostvario je brejk od 136 poena.

U večernjoj sesiji mu preostalo mu je da osvoji još tri partije, kako bi se izjednačio sa najtrofejnijim igračem u istoriji snukera Stivenom Hendrijem, koji je šest puta trijumfovao na Mastersu.

Masters u Londonu je pozivni turnir koji se igra početkom svake godine. Igrači ga smatraju najvažnijim posle Svetskog prvenstva. Uostalom pobedniku turnira će pripasti ček od 200 hiljada funti. Pripremljena su i manja priznanja, među kojima se ističe nagrada za najveći brejk na turniru. Džad Trump trenutno vodi sa 140 vezanih poena ostvarenih u četvrtfinalnom meču protiv Nila Robertsona.

Pripremio: Miloš Ristanović

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter