1
Ostali sportovi

FOTO:STARSPORT

EP U RUKOMETU: Srbija sopstvenim greškama odvela sebe u poraz od domaćina

Objavljeno: 15.01.16 u 22:21

U prvoj utakmici na Evropskom prvenstvu u Poljskoj, rukometna reprezentacija Srbije je poražena od domaće selekcije rezultatom 29:28 (14:15).

Odmah na početku dug napad Poljaka od 100 sekundi i isključenje za srpskog igrača – Marsenića. Domaćin je iskoristio brojčanu prednost i preko Mihala Jureckog poveo sa 1:0.

Usledio je brz odgovor naših rukometaša, gol Nenadića sa igračem manje. Naši su iz kontre golom debitanta Đukića dolaze do izjednačenja. Odmah je usledio gol Projevskog za novu prednost Poljaka, ali u sedmom minutu Nenadić fantastičnim solo prodorom donosi izjednačenje.

Do polovine prvog poluvremena igralo se gol za gol. Jedini raspoložen igrač u našim redovima je Nenadić, koji je do tada dao neverovatnih šest golova. Rezultat posle 15 minuta je 8:6 za Srbiju „Ministar odbrane“, Darko Stanić imao je nekoliko sjanih intervencija.

Prvi taj-aut, selektor Perić zahteva čvrstu odbranu. Međutim ništa od toga i Poljaci golovima Jureckog i Krajevskog dolaze do izjednačenja- 8:8.

Do kraja prvog dela Srbija je uspela da preuzme rezultatsku primat i da ga reši u svoju korist rezultatom 15:14. Dobra stvar bila je i to da je u drugi deo meča ušla sa dva igrača više, ali to nije uspela da realizuje, pa je uspela da postigne dva, ali i primi jedan gol u prvih dva minuta drugog dela.

Poljaci su nošeni podrškom sa tribina igrali sa dosta samopouzdanja, dok su naši, nažalost, kako je meč odmicao sve više grešili.

Poljska je prešla u vođstvo ubrzo i to sa tri gola razlike (23:20), ali je Srbije preko Nikčevića uspela da se vrati. Dodatnu sigurnost svojim saigračima ulivao je golman Stanić, odbranivši nekoliko zicera rivalu.

Međutim, pri nerešenom rezultatu na dva minuta pre kraja, Poljaci su bili u kontri, Darko Stanić je ponovo odbranio, ali je Mijailo Marsenić prigovorio sudijama i zaradio isključenje koje je možda i odlučilo pobednika.

Domaći su to iskoristili i golom Bileckog stekli, ispostavilo se ključnu prednost, pošto je Nikčević promašio sedmerac za izjednačenje i naši do kraja nisu uspeli da se vrate, te su doživeli su poraz rezultatom 29:28.

I pored grešaka koje su nas odvele u poraz, treba odati priznanje izabranicima Dejana Perića na zalaganju koje su pokazali protiv favorizovanog domaćina.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Sledeći meč Srbija igra protiv Francuske u nedelju od 18:15h.

Poljska – Srbija 29:28 (14:15)
Dvorana: Krakov
Sudije: Bogdan Nikolae i Romeo Mihai, obojica iz Rumunije

Srbija: Stanić, Dukanović, Šešum 4(7), Nikčević 7(9), Đukić 2(3), Nenadić 7(14), Rnić 2(3), Beljanski 1(2), Zelenović 4(6), Marsenić 1(1), Elezović 0 (1), Pusica, Marjanović, Bošković, Abutović, Orbović

Poljska: Szmal 5 (2 sedmerca), Lijevski 4(6), Krajevski 3(4), Bilecki 3 (5), Jurecki B 3(4), Jurecki M 7(13), Glinski 2(2), Siprzak 2(3), Dašček 3(7), Čiba 2(2), Čarpkovski 0 (1), Vičomirski, Visnievski, Konic, Grabarčik, Lucak, Vičomirski

[/stextbox]

 

0
0

1 Komentara

  1. Gledao sam veci dio utakmice (prvo poluvrijeme+zadnjih 10 minuta) i ne mogu se oteti utisku da su sudije malo vise naginjali na stranu domacina… razumijem ja podleci atmosveri i sve ali…

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter