0
Ostali sportovi

EP POLJSKA 2016: ‘Orlovi’ kreću u trku za plasman u Rio

Objavljeno: 14.01.16 u 19:59

U petak, počinje seniorsko Evropsko prvenstvo za rukometaše i traje do 31. januara.

Po prvi put u istoriji, takmičenje, dvanaesto po redu, biće održano u Poljskoj, u periodu 15. – 31. januara, a reprezentacija Srbije će se takmičiti u grupi A, sa selekcijama domaćina Poljske, Francuske i Makedonije. Mečeve grupne faze naši momci će igrati u Krakovu, u Tauron Areni, čiji je kapacitet preko 15.000 sedećih mesta.

Domaćinstvo EP je dodeljeno Poljskoj na EHF kongresu u Monaku 2012. godine, u konkurenciji Hrvatske i Norveške.

Prvi meč šampionata srpski rukometaši odigraće protiv domaćina Poljske, u petak, sa početkom od 20.30h.

Osim borbe za titulu prvaka starog kontinenta, ovo takmičenje donosi i borbu za preostala mesta za plasman na olimpijske igre u Rio de Žaneiru ove godine. Šampion Evrope će izboriti direktan plasman na OI, a još dve ekipe (pored već kvalifikovanih) igraće na jednom od ukupno tri predstojeća kvalifikaciona turnira, koji će biti održani u prvoj polovini aprila (8. – 10. aprila).

Titulu prvaka Evrope brane Francuzi, koji su pre dve godine u finalu lako izašli na kraj sa domaćom Danskom (41:32), i tako po treći put postali prvaci Evrope. Izabranici našeg selektora Dejana Perića su doputovali u Krakov i sa nestrpljenjem očekuju početak EP i uvodni meč sa domaćinom turnira, selekcijom Poljske.

ORLOVI SREĆNO !!!

Pripremio: Srđan Krsmanović

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter