0
Odbojka

FOTO: STARSPORT

KVALIFIKACIJE ZA OI: Ostaće Rio nedosanjan san za odbojkaše Srbije

Objavljeno: 06.01.16 u 19:40

Porazom od Nemačke 3:0 odbojkaška reprezentacija Srbije izgubila je svaku nadu da se domogne Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru ove godine.

Šteta. Verovali smo, nadali se i navijali, ali ‘plava četa’ Nikole Grbića nije uspela da se domogne čak ni prolaska grupne faze koja bi garantovala borbu u polufinalu i finalu za vizu koja bi u julu ove godine vodila u Rio de Žaneiro.

Posle svetskog prvaka Poljske i domaćin ovog turnira Nemačka bila je bolja od Srbije i to maksimalnim rezultatom 3:0 (25:20, 26:24, 25:20). Time je naša selekcija izgubila i poslednju nadu da obezbedi plasman dalje.

Prvi set ubedljivo je pripao Nemcima, koji su nošeni podrškom sa tribina i većom agresivnošću stigli do lakih 1:0 u setovima.

A onda je veliku borbu doneo drugi deo igre. Naši su vodili sa 13:11, ali su Nemci preokrenuli. Usledila je rezultatska klackalica i igra na razliku, ali su ponovo bolji, srećniji i reklo bi se, snalažjliviji bili Nemci – 26:24.

Očekivala se bar neka reakcija naših odbojkaša, ali je i ona izostala u trećem setu, koji je, kao i prvi, pripao domaćinu rezultatom 25:20 za konačnih 3:0.

Izabranicima Nikole Grbića ostao je još jedan meč na turniru i to protiv Belgije u petak sa početkom u 14 časova.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter