0
Američki fudbal

NFL: Regularni deo sezone gotov – ko, sa kim i kako se uopšte igra plej of?

Objavljeno: 04.01.16 u 09:38

Nakon poslednjeg kola regularnog dela sezone, poznato je i ko će zauzeti poslednje, šesto mesto u AFC konferenciji koje donosi plasman u post-sezonu. Džetsi su porazom od Bafala sebe doveli na rub provalije, što je Pitsburg rutinskom pobedom nad Klivlendom surovo kaznio i obezbedio još makar jednu utakmicu ove godine.

U plej of su se plasirali :

AFC

  1. 1. Denver
  2. 2. Nju Ingland
  3. 3. Sinsinati
  4. 4. Hjuston
  5. 5. Kanzas Siti
  6. 6. Pitsburg

 

Denver i Nju Ingland, kao dve prvoplasirane ekipe, slobodne su prve nedelje doigravanja. U takozvanom „wild card“ vikendu, sastaju se 3-6 i 4-5. E, sad postaje (relativno) komplikovano. Najslabije plasirani tim koji prođe u narednu rundu, igra protiv prvoplasiranog. Dakle, potencijalni protivnici Denvera u polufinalnu konferencije su Hjuston, Kanzas ili Pitsburg. Sa druge strane, to isto znači da se Nju Ingland nikako ne može sastati sa Stilersima, tako da ga očekuje duel sa Sinsinatijem, Hjustonom ili Kanzasom.

U polufinalu konferencije, Denver i Nju Ingland imaju prednost domaćeg terena, dok se finale konferencije igra u Denveru. 

NFC

  1. 1. Karolina
  2. 2. Arizona
  3. 3. Minesota
  4. 4. Vašington
  5. 5. Grin Bej
  6. 6. Sijetl

 

U NFC diviziji, prve nedelje doigravanja slobodne su ekipe Karoline i Arizone. Utakmice „WC“ vikenda nam donose relativno lagan posao sa Grin Bej protiv Vašingtona, dok će Sijetl morati da bude na nivou kako bi izbacio Minesotu sa raspoloženim Pitersonom. Ipak, Sihoksi se nalaze u sjajnoj formi, tako da… 

U polufinalu konferencije, Karolina može igrati protiv svih sem protiv Minesote, dok Arizona može igrati sa svima sem sa Sijetlom. 

 

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Parovi: 

 

Subota, 9. januar

22:35 Hjuston – Kanzas Siti

 

Nedelja, 10. januar

 2:15 Sinsinati – Pitsburg

19:05 Minesota – Sijetl

22:40 Vašington – Grin Bej

[/stextbox]

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter