0
Auto Moto

BEZ POPUSTA ZA ‘DOKTORA’: Rosi u odlučujuću trku sezone kreće sa začelja!

Objavljeno: 05.11.15 u 17:08

Italijanski motociklista Valentino Rosi će u odlučujućoj trci za ishod ovogodišnjeg Moto GP šampionata startovati sa poslednje pozicije.

Sud za sportsku arbitražu u Lozani odlučio je da odbije žalbu najboljeg svetskog motocikliste Valentina Rosija, tako što je odredio da na snazi ostaje kazna zbog incidenta sa Markom Markesom koji se dogodio u trci za Veliku nagradu Malezije.

Italijanu, koji vozi za Jamahu, su tada dodeljena tri kaznena boda, zbog čega će on startovati sa poslednje pozicije u trci u Valensiju.

Podsećanja radi, sve je kulminiralo kada je došlo do kontakta između Rosija i Markesa u osmom krugu trke u Maleziji. Rosi nije dozvoljavao Markesu da ga pretekne iako je bilo čak i provokacija od strane Španca, a kada je došlo do većeg, ne i prvog, kontakta, Markes je izleteo sa staze.

Valentino Rosi je tu trku završio kao treći, ali je zbog kazne ostao bez bodova. Usledila je kazna, koja je ipak, ostala na snazi pred nedeljnu trku, i pored žalbe Valentina Rosija.

Glavna trka za veliku nagradu Valensije vozi se u nedelju sa početkom od 14 časova.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter