0
Ostali sportovi

BADMINTON: Bjelan na korak od odličja u Sofiji

Objavljeno: 19.08.15 u 21:49

Naš reprezentativac Igor Bjelan stigao je među osam najboljih igrača u dublu i 32 najbolja u singlu na jakom međunarodnom turniru Eurasia Bulgaria Internacional 2015 koji se od 17. do 20. avgusta održava u glavnom gradu Bugarske.

Naš seniorski reprezentativac Igor Bjelan na odličan način je otvorio seriju turnira posle gotovo tromesečne pauze i intezivnih priprema za nastavak sezone. Na izuzetno jakom međunarodnom turniru Eurasia Bulgaria International 2015 koji se od 17. do 20. avgusta 2015. održava u Sofiji i koji je okupio 167 takmičara i takmičarki iz 20-tak zemalja Bjelan je stigao na korak od odličja u muškom dublu u kojem mu je partner bio domaći takmičar Gergin Nedialkov.

Njih dvojica su bili slobodni u prvom kolu glavnog žreba. U osmini finala su s 21:19, 26:24 pobedili rusku kombinaciju Viktor Kokhanov, Nikita Lemeško i tako se plasirali među osam najboljih u dublu. U meču za plasman u polufinale i, samim tim, i za medalju izgubili su od prvih nosioca Daanca Aleksandera Bonda i Đoela Eipia s 21:11, 21:15.

Pored dubla naš reprezentativac je imao odlične nastupe i u singlu u kojem je startovao od kvalifikacija. Bjelan je bio slobodan u prvom kolu, u drugom je pobedio Rusa Nikitu Lemeška s 21:23, 21:18, 21:12, dok je u trećem, poslednjem kolu kvalifikacija, bio ubedljiv protiv Francuza Sinsaija Deslaurijersa – 21:12, 21:14. Na taj način se plasirao u glavni žreb, a u meču za osminu finala posle velike borbe izgubio je od Engleza Sema Personsa 21:11, 25:23.

– Zadovoljan sam svojim nastupom u Sofiji, tim pre što sam na ovom turniru prošle godine ispao u ranoj fazi. U singlu sam uspeo da prođem kvalifikacije što mi je i bio primarni cilj. U prvom kolu glavnog žreba igrao sam sa nezgodnim Englezom Personsom koji je bio koncentrisaniji u trenucima kada se lomio rezultat i na kraju pobedio. U dublu sam sa Bugarinom Nedialkovim ostvario veliki uspeh plasmanom u četvrtfinale. Ipak, u borbi za polufinale naleteli smo na prve nosioce i glavne favorite za zlato i u ovom trenutku nismo imali snage za iznenađenje – kazao je Igor Bjelan.

unnamed 1

Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri je doprinelo učešću Igora Bjelana na turniru u Bugraskoj.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter