0
Auto Moto

FETEL, KVAJT I RIKARDO: Ovo je za Bjankija!

Objavljeno: 26.07.15 u 17:10

Vozač Ferarija Sebastijan Fetel posvetio je pobedu u trci Formule 1 za Veliku nagradu Mađarske vozaču Marusije Žilu Bjankiju.

Bjanki je umro od posledica povreda glave zadobijenih u trci u Japanu.

Fetel je trijumfovao na Hungaroringu, ostvario 41. pobedu u karijeri i time se izjednačio se Ajrtonom Senom po broju trijumfa. Ispred su samo Mihael Šumaher sa 91 pobedom i Alan Prost sa 51 trijumfom.

Fetel je trku završio za sat, 46 minuta, devet sekundi,985. To je prva pobeda za Ferari na Hungaroringu od 2004. godine, kada je trijumfovao Mihael Šumaher.
Ovo je neverovatan dan, ali ova pobeda je za Žila. Svi smo imali neverovatno tešku nedelju i svima nam je veoma teško zbog njega. Mislim da su svi u Ferariju znali da bi Žil, pre ili kasnije bio deo našeg tima – rekao je Fetel posle trke.

Pre trke održan je minut ćutanja u znak sećanja na vozača Marusije Žila Bjankija, koji je posle devet meseci u komi, umro 17. jula od posledica povreda glave, koje je zadobio prošlog oktobra tokom trke za Veliku nagradu Japana.

Drugo mesto zauzeo je Danil Kvjat iz Red Bula, što je njegov prvi plasman na podijum u karijeri.

Ovo je bila teška godina, teška trka, sve… Ali mislim da sam zaslužio mesto na podijumu. Ali, ovaj plasman ide Žilu Bjankiju i njegovoj porodici. Izgubili smo sjajnog momka, odličnog vozača – rekao je on.

– Posle prve krivine mislio sam da je trka za mene gotova pošto sam napravio veliku grešku. Međutim, moj tim mi je rekao da nastavim da se borim i danas sam naučio šta znači kada nikada ne odustaješ – rekao je Kvjat.

Treće mesto na Hungaroringu zauzeo je Danijel Rikardo iz Red Bula.

Ovo je bila luda trka. Bilo je kontakta u prvoj krivini i mnogo štete i mislio sam da je trka za mene završena. Onda sam imao kontakt i sa Luisom (Hamiltonom). Takođe i tada sam mislio da sam završio, a onda sam u samoj završnici trke bio u duelu sa (Nikom) Rozbergom. Ali, danas smo bili otporni na sve i mislim da je tako Žil želeo. Ovaj plasman dugujem njemu – rekao je Rikardo.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter