2
U pripremi

NEMA VIŠE ZLATNIH KOKA: Partizan godinu dana bez evra od prodaje igrača!

Objavljeno: 03.02.15 u 22:55

I u Srbiji i Partizanu moguće je da se dogodi ovako nešto i da trener Marko Nikolić posle leta i zimu pregrmi bez ijednog gubitka u igračkom kadru! Neobično, s obzirom na to da se godinama unazad ponude nisu odbijale, a sada je iz raznoraznih razloga došlo do situacije koja je ranije bila privilegija – da tim ostane na okupu.

Zanimljiv je podatak da je poslednju prodaju fudbalera u inostranstvo Partizan zabeležio pre tačno godinu dana, kada je Miloš Jojić uz obeštećenje od 2.200.000 evra otišao u Borusiju iz Dortmunda, podsećaju Novosti.

Ono što i bez dublje analize može da se zaključi je da takvo poslovanje prethodnih godina nanosi veliki gubitak klupskoj kasi, posebno kada se zna da generalnog sponzora nema već pet godina, što je uz prodaju igrača i prihode od igranja u Evropi osnovni izvor finansiranja.

– Nije istina da Partizan nema sponzora. To je Zemunelo, to su naše mlađe kategorije – rekao je svojevremeno Aleksandar Stanojević. Bio je u pravu.

Odlazak Miloša Jojića u Borusiju iz Dortmunda predstavlja svojevrsni kraj niza koji je započet prodajama Jovetića, Nastasića, Ljajića, a nastavljen odlascima na značajne evropske adrese Aleksandra Mitrovića i Lazara Markovića.

Partizan danas nema „zlatne koke“ u svojim redovima jer su sa Andrijom Živkovićem i Danilom Pantićem napravljeni ugovori do te mere štetni po klub da je sada jedino moguće očekivati eventualni povratak novca uloženog u njihov razvoj.

Fudbaleri Partizana su sve manje interesantni inostranim klubovima, a jedine prave konkretne ponude bile su one za Petra Škuletića iz Lila i „sića“ koju je Čelsi nudio za kupovinu Danila Pantića.

Nema sumnje da ovakva situacija najviše odgovara takmičarskim ambicijama kluba, ali je jasno da bez planske prodaje, a ne odlazaka po isteku ugovora, klub neće doći u situaciju da „prodiše“ i reši se dužničkih stega teških više od 10 miliona evra.

CRNO-BELI TRANSFERI ZA GODINU DANA

LETO 2014.
Pauljević (Radnički N, pozajmica)
Eliomar (Pierikos, pozajmica)
Gulan (Majorka, raskid ugovora)
Obradović (OFK Beograd, istekao ugovor)
Aškovski (Stromsgodset, pozajmica)
Babić (Borac, pozajmica)
Savić (Novi Pazar, pozajmica)
Ivković (Bačka, pozajmica)
Knežević (Gimaraeš, pozajmica)

ZIMA 2015.
Stanković (Inter Baku, istekao ugovor)
Eliomar (Larisa, pozajmica)
Aškovski (Škendija, pozajmica)
Fofana (Ćindao, pozajmica)
Ivković (Voždovac)

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

 

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter